Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lindeboom Herfstbock met klassieke brouwreceptuur

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lindeboom Herfstbock met klassieke brouwreceptuur

30 september 2016 om 14:31

Lindeboom brouwt nieuwe Herfstbock met klassieke brouwreceptuur. Het geheel oorspronkelijke brouwprocedé herleeft met Herfstbockbier editie 2016.

Lindeboom Herfstbock flesje en glas
Lindeboom bierbrouwerij
lindeboom herfstbock

Herfstbockbieren zijn van oorsprong ondergistende bieren, gebrouwen volgens de zogenaamde 'Beierse methode'. Aanvankelijk werd dit bier geïmporteerd in Nederland. Rond 1870 werd dit ondergistende bier ook in Nederland gebrouwen. Echter vanaf de beginjaren 80 van de vorige eeuw werd de herfstbock steeds vaker bovengistend gebrouwen.

De oorzaak was het niet beheersen van de oorspronkelijke 'Beierse methode'. Deze mooie biersoort verloor daarmee de afgelopen dertig jaar steeds meer zijn klassieke karakter. Lindeboom is van origine een klassieke, ondergistende bierbrouwerij en blijft met het brouwen van de ondergistende Herfstbock 2016 die traditie trouw.

Lindeboom Herfstbock

Ondergistend bier

De brouwers van Lindeboom hebben de ondergistende giststam van de Lindeboom Bierbrouwerij uit de zestiger jaren weten te achterhalen. De oude bereidingswijze van weleer is daarmee gestart. Lindeboom Herfstbock is gebrouwen volgens een klassiek brouwrecept met vijf verschillende speciaalmouten.

Ten slotte heeft het bier een lange, koude ondergisting ondergaan met een lange, koude lagering van minimaal 8 weken. Hiermee is de Lindeboom Herfstbock 2016 een klassieke herfstbock zoals oorspronkelijk bedoeld.

Lees ook

Pure smaak

Lindeboom Herfstbock 2016 is, met de pure smaak van vroeger, een aanwinst voor het bierlandschap. Vol met karakter van moutkaramel en een aangename moutzoetkracht in de nasmaak. De uitgebalanceerde aangename bitterheid is een genot, met een hang naar nog een glas. Een waar stukje brouwvakmanschap.