Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander lanceert Autumn Ale en unieke ketchup

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lowlander lanceert Autumn Ale en unieke ketchup

08 oktober 2020 om 11:05

Lowlander heeft het herfstbier Autumn Ale in september gelanceerd. Een belangrijk ingrediënt was de Terschellinger cranberry, waarmee de brouwer een unieke ketchup heeft gemaakt. 

Lowlander Autumn Ale en Lowlander ketchup op tafel
Lowlander Autumn Ale op tafel met eten er omheen
Lowlander Autumn Ale logo

Lowlander Autumn Ale

Lowlander Autumn Ale flesje en glas op tafel met cranberries er omheen De Lowlander Autumn Ale is misschien niet wat je van een traditioneel herfstbier verwacht. Het speciaalbier brengt juist verse hopkruidigheid in combinatie met lichte tarwemout, een vleugje verwarmende gember en heerlijke zure en fruitige cranberry.

Er wordt voor het bier gebruikgemaakt van Terschellinger cranberry. Voor het ingrediënt ontdekte de botanische brouwer dat de cranberry wordt verwerkt tot zo’n beetje álles, behalve tot een ketchup. En dat terwijl we de saus te danken hebben aan Nederlandse zeevaarders. Net als de botanische bieren van Lowlander inderdaad en dus stopte de brouwer deze keer geen bier maar ketchup in de bierfles.

Lees ook

Ontwikkeling cranberry ketchup

Annemieke, ambassadeur bier & food pairing bij Lowlander: “Op zoek naar de lekkerste herfst gerechten om onze Autumn Ale - gebrouwen met cranberries en gember - mee te pairen kwamen we een lange lijst aan cranberry producten tegen; van gin en azijn tot snoepjes en kruidenboterkruiden. We kenden de handelsgeschiedenis van ke-tsjap, een saus van gepekelde vis en kruiden die in de 17 e eeuw door Nederlandse zeevaarders werd meegebracht uit China. Toen we ook nog eens ontdekten dat het originele recept van de welbekende tomatenketchup alcohol bevat stonden we al snel in de keuken: om de allereerste cranberry ketchup van de Lage Landen te maken. Mét een scheutje Autumn Ale natuurlijk.”

Met de hand afgevuld, gelabeld en genummerd

In het ketchup recept speelt de friszure cranberry – uiteraard geplukt op Terschelling - de hoofdrol. Specerijen als piment, kruidnagel, mosterdbloem en gember zorgen voor een vleugje herfstige warmte en een flinke scheut Lowlander Autumn Ale geeft een subtiele koolzuur bubbel. De 250 flesjes Lowlander Cranberry Ketchup werden vervolgens met de hand afgevuld, gepasteuriseerd, gelabeld en genummerd; een uniek item dus!

Lowlander Ketchup met tosti en lowlander bier op de achtergrond

Koken met Cranberry Ketchup

Annemieke: “Natuurlijk maakten we als echte Lowlanders een tosti, maar dan wel eentje met een twist, die perfect bij de friszure ketchup én een glas Lowlander Autumn Ale past. Je kunt trouwens ook perfect koken met de ketchup hebben we ontdekt; je proeft echt het seizoen van overvloed in de fles!” Lowlander Cranberry Ketchup is in een oplage van slechts 250 flesjes verkrijgbaar in de webshop van Lowlander voor €9,95 per stuk. Proeven naast een glas Lowlanders Autumn Ale maakt het natuurlijk helemaal af; een giftset met 2 bieren, een glas en de fles ketchup kost €15,99. Ook vind je de recepten die Lowlander maakte met de Cranberry Ketchup op Lowlanders bier & foodpairing pagina.

Cookie instellingen