Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maand van de Lambiek in Vlaams-Brabant

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maand van de Lambiek in Vlaams-Brabant

09 september 2021 om 09:56

Lambiek bieren worden binnenkort in de eerste 'Maand van de Lambiek' in de schijnwerpers gezet. Er worden verschillende thema's belicht, waaronder open brouwerij- en stekerijdagen, wandelen / fietsen en culinair.

Geuze en lambiek
Dilbeek brouwerij en stekerij
Lambiek maand

Champagne der bieren

Van 18 september tot 17 oktober organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met talrijke partners, de eerste Maand van de Lambiek. Deze ‘champagne der bieren’ is onlosmakelijk verbonden met het landschap en de keuken van Pajottenland en de Zennevallei. Om de ganse Lambiekcultuur in deze regio meer onder de aandacht te brengen, werkte Toerisme Vlaams-Brabant een nieuw concept uit. Op het programma staan 5 themaweekends met onder meer lambiekfiets- en wandeltochten langs brouwerijen, stekerijen en typische volkscafés.

Onze biercultuur is wereldwijd gekend en de ganse Lambiekcultuur is daar een topvoorbeeld van”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Via de Maand van de Lambiek willen we het grote publiek de smaak te pakken laten krijgen en hen een unieke toeristische bierbeleving aanbieden.”

Lees ook

Maand van de Lambiek

Brouwerij rondleiding Het programma van de maand van de Lambiek:

- Weekend van 18 en 19 september: Lambiek Fietsen
- Weekend van 25 en 26 september: thema Open brouwerij en Stekerijdagen 
- Weekend 2/3 oktober: thema culinair
- Weekend van 9 en10 oktober: thema Lambiek en Landbouw
- Weekend van 16 en 17 oktober: thema Lambiek wandelen

Bierbeleving in Dilbeek

We spelen graag in op dit initiatief”, zegt Anneleen Van den Houte, schepen van toerisme van Dilbeek. “Naast een aantal hoogwaardige lambiekbrouwers in onze gemeente, kan men langsheen het huisje Mostinckx een mooie hoppewandeling maken.

Lambiekfietsroutes

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde ook 3 nieuwe Lambiekfietsroutes. “Deze routes brengen de fietsers langs typische authentieke cafés en brouwerijen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Bovendien is een bezoek aan ‘Lambiekland’ pas echt volledig met een stijlvolle overnachting en een portie gastronomisch genieten. We werkten hiervoor een aantal verblijfs- en belevingsarrangementen uit die de Lambiekbeleving compleet maken.” Bezoek de website van Toerisme Vlaams-Brabant voor meer informatie.

Maand van de Lambiek 2021