Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maes gekozen tot beste pils van Europa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maes gekozen tot beste pils van Europa

18 november 2014 om 09:07

Het Belgische Maes Pils is tijdens de European Beer Star Awards gekozen tot de beste pils van Europa. Er deden in totaal 1.613 bieren uit 42 landen mee aan de wedstrijd.

Maes is gekozen tot beste pils van Europa
Alken Maes bieren
alken

Maes is beste pils van Europa

Maes versloeg de Duitse bieren Schwarzbräu en Alpirsbacher Klosterbräu Glaune. Ook andere Belgische bieren scoorden goed. De wedstrijd werd voor de elfde keer gehouden in het Duitse Nürnberg. 

Andere Belgische winnaars

Verder won Oude Kriek van brouwerij Oud Beersel 'Belgian Style Fruit Sour Ale'. Car d'Or van Brouwerij St. Feullien kreeg de prijs voor 'Belgian Style Ale' en Bersalis Tripel kreeg zilver voor 'Belgian Style Tripel'. In totaal namen 1.613 bieren uit 42 landen aan de competie deel. 

maes pils

Afflighem Blond ook in de prijzen

Alken-Maes viel niet één keer, maar twee keer in de prijzen. De brouwerij kreeg een bronzen medaille voor Afflighem Blond in de categorie 'Belgian-style Strong Ale'.

Lees ook

Gouden medaille belangrijke bekroning

Alken-Maes is erg blij met de gouden medaille die zij hebben gewonnen: "De gouden medaille is uiteraard een belangrijke bekroning voor ons Maes pils en zijn sterke receptuur. Het is ook een mooie beloning voor alle collega's die dagelijks hun hart en ziel in onze bieren leggen", zegt Lies Eeckman, Marketing Director bij Alken-Maes. 

European Beer Star Awards

De volledige uitslag kan je op de website van European Beer Star Awards zien. Maes, de lekkerste pils van Europa kun je in België vaak met korting krijgen!