Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Markt voor alcoholvrij bier groeit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Markt voor alcoholvrij bier groeit

26 januari 2011 om 12:05

De markt voor alcoholvrij of alcoholarm bier groeit. Dit geldt voor Nederland maar ook voor de rest van Europa. In Spanje is het marktaandeel van alcoholarm bier al gegroeid naar 12%. In Nederland zijn onder meer Bavaria en Amstel al actief op deze markt, maar ook Grolsch stapt in deze marktniche. De niche is goed voor 1,2 % marktaandeel.

Markt voor alcoholvrij bier groeit
Amstel Radler Appel Limoen alcoholvrij etiket
Grolsch Premium Malt

Amstel heeft Amstel Malt (met 0% alcohol) en Bavaria noemt het Bavaria 0,0% en heeft ook als enige een witbier variant met de naam Bavaria 0,0% wit. Grolsch haalt voor het alcoholvrije bier het merk Stender van stal.

Lees ook

Bij Grolsch is er overigens niet echt sprake van alcoholvrij bier, maar eerder van alcoholarm bier door het percentage van 0,5%. Volgens Helen ter Huurne van Grolsch was Stender eerder op de markt van 1990 tot en met 1993. Toen werd het vervangen door het alcoholvrije Grolsch Special Malt. Dat heet nu Grolsch premium Malt. Deze merknaam zal met de introductie van Stender verdwijnen.

Er schijnt ook gewerkt te worden aan een rosé-variant waarin geen alcohol zit. Ideaal voor zwangere vrouwen, want voor (ongeboren) kinderen is alcohol niet gezond (ook al houdt niet iedereen zich daaraan).