Grutte Pier Elixer is het Mitra bier van het jaar 2018

Mitra bier van het jaar bekendgemaakt

De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2018 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze nieuwe titel. Het Mitra bier van het jaar is Elixer van Grutte Pier geworden.

04 januari 2019 om 15:40


Bieren van de maand

Elixer van Grutte Pier uitgeschonkenDe twaalf bieren die kans maakten op de titel bier van het jaar waren allemaal een keer gekroond tot bier van de maand bij Mitra. Lang leek de New England IPA van Emelisse er van door te gaan met deze prijs. Echter, in december wist een Friese held toch aan het langste eind te trekken.

Ruim 98% van de stemmers zeiden in december namelijk ‘Ja’ tegen deze bijzondere Imperial Stout uit Friesland. Daarmee wint Grutte Pier Elixer Beerenburger Infused de titel ‘Bier van het jaar 2018’. De Bier van het jaar verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.

Grutte Pier - Elixer Beerenburger Infused

De naam van dit bijzondere bier doet het al vermoeden; deze Imperial Stout is infused met Boomsma Beerenburger. Daarmee is het donkere bier mild van smaak en is in de afdronk de kruidige smaak van kalmoes waarneembaar. Deze unieke smaak heeft de consument duidelijk kunnen overtuigen. Door de vele positieve stemmen heeft Grutte Pier deze verkiezing dan ook terecht gewonnen. Mitra en Bier! Magazine feliciteren Grutte Pier met deze mooie prestatie!

Bier van het jaar verkiezing

Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine elke maand een bepaald speciaalbier uit. Sinds januari 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’. Vanaf 2018 deden deze bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’. Op mitra.nl konden liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen op het Mitra bier van het jaar verkiezingbier van de maand.

De bezoeker kon bij het stemmen aangeven of hij het bier goed of niet goed vond. Uiteindelijk resulteerde dit in een overallscore.

In 2018 heeft Grutte Pier Elixer Beerenburg Infused de beste overall score behaald en is daarmee de eerste winnaar van de Bier van het jaar verkiezing. Bekijk de einduitslag op https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar/winnaar-2018.

Speciaalbier van het jaar 2019

Ook in 2019 selecteren Mitra en Bier! magazine elke maand een bijzonder bier die daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2019’. In januari is De Molen - Said & Done verkozen tot bier van de maand en daarmee dus de eerste kandidaat in het nieuwe jaar. Stem mee via: https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Carlton Draught

Best Ad Ever
Een creatieve reclame van het biermerk Carlton Draught. Mannen met verschillende kleuren kleding lopen door elkaar waardoor er mooie beelden ontstaan. Zo komt er een glas bier, maar daarna een gezicht die bier drinkt. Een erg bijzondere reclame dus.

Meer reclames van Carlton Draught

Laatste reacties