Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Morgen begint het enige echte Oktoberfest in München

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Morgen begint het enige echte Oktoberfest in München

21 september 2012 om 09:21

Morgen is het zover, het Oktoberfest in München gaat van start. Gezelligheid, gastvrijheid en traditie zullen tijdens dit evenement centraal staan. 

Oktoberfest
Lowenbrau Logo

Traditie

Het allereerste Oktoberfest werd gehouden in 1810 ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Sinsdien wordt het Oktoberfest jaarlijks voortgezet. Het feest wordt op de 'Theresienwiese' (Theresiaweide) gehouden. Vooral tradititie staat centraal in deze dagen. Veel mensen dragen de traditionele klederdracht, de bekende 'Lederhose' voor mannen en 'Dirndl' voor meisjes. 

Zondag 23 september zal in het teken staan van nog veel meer traditities. Zo zal er door de burgemeesters en wethouders der stad München de Mis bijgewoond worden in een van de kerken. Vervolgens zullen de voorbereidingen op gang komen voor de Parade. De Parade houdt in: karren met paarden, marcherende blaaskapelen en loopgroepen komen langs alle toeschouwers van het evenement. 

Feest

Het feest bestaat uit een kermis en veertien ruime tenten. Zó ruim dat de grootste tent aan ruim 10.000 personen plaats biedt. Om deze tent heen is een grote 'Biertgarten' (biertuin). In totaal worden er zes verschillende biermerken geschonken. Deze biermerken zijn: Augustiner, Paulaner, Spaten-Franziskaner, Lowenbrau, Hacker-Pschorr en Hofbräuhau. Twee van de veertien tenten zijn wijntenten, hier zal voornamelijk wijn worden geschonken. In de andere tenten wordt ook frisdrank en alcoholvrij bier aangeboden.

Het is zelfs wettelijk vastgelegd dat er alleen bier mag worden geschonken wat daadwerkelijk ook alleen in München is gebrouwen. De feestgangers drinken bier uit een Maß, dit is een bierpul van een liter. 

Lees ook

Sfeer

Er wordt veel gegeten, gelachen en vooral gedronken. Iedereen zit aan lange tafels, en iedereen zit naast elkaar ongeacht of je elkaar al kent of niet.  Het is een samenkomst van gastvrije mensen. Dit zorgt natuurlijk voor gezellige sferen tijdens dit grote feest.

Het feest begint om 11 uur sochtends en gaat door tot ongeveer half 12 in de nacht. Voor een ieder die naar het Oktoberfest gaat, namens Biernet.nl wensen wij jullie ontzettend veel Pul-zier!

Het Oktoberfest duurt van zaterdag 22 september t/m zondag 7 oktober, voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Neem ook eens een kijkje in de agenda van Biernet.nl!