Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse Mongozo beste glutenvrije pils ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse Mongozo beste glutenvrije pils ter wereld

02 oktober 2012 om 17:37

Op de meest prestigieuze bierwedstrijd ter wereld is het Mongozo uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld.

Mongozo bier
Mongozo Logo
Mongozo

Op de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld, de World Beer Awards, is het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld. De exotische bieren van Mongozo bestaan al sinds 1994 en worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe. Aan de belangrijkste bierwedstrijden ter wereld deden in 2012 600 bieren mee uit 32 landen.

Onderscheiding

Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: “De World Beer Awards is de prijs der prijzen in de wereldwijde biermarkt. Ik ben dan ook ongelooflijk trots dat wij deze prijs voor de Nederlandse biermarkt in de wacht hebben gesleept en we voor de wereld dus het beste glutenvrije pils
maken. Er is door ons jarenlang gewerkt aan het brouwen van een goed glutenvrij pils, met behoud van smaak. Dat is een behoorlijke uitdaging omdat de gluten in de granen aanwezig zijn die de smaak van het bier bepalen. Ons pils wordt inmiddels geëxporteerd naar tientallen landen over de hele wereld. Het winnen van deze prijs bevestigt voor ons dat de jarenlange investering niet voor niets is geweest.”

Lees ook

Glutenvrij

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. 15.000 mensen in Nederland weten inmiddels dat ze coeliakie hebben. Het brouwproces van een glutenvrij bier kan op verschillende manieren plaatsvinden. Een uitdaging is om de smaak als een echt pils te behouden. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten op een speciale wijze uit het bier verwijderd. Het bier wordt vervolgens gecontroleerd op gluten door een gerenommeerd laboratorium. Het gaat alleen de
markt op als er minder dan 10 PPM in het bier aanwezig is en daarmee dus glutenvrij gelabeld wordt.

Over Mongozo

Mongozo bestaat sinds 1994. Sinds september 2010 is Mongozo Premium Pilsener op de markt geïntroduceerd. Naast het pils bestaat het assortiment ook uit de exotische biersmaken Mango, Banaan, kokosnoot, Quinua en Palmnut. Vijf van de zes bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. De bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.