Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Negende Jopen Chapter: Wakey Wakey Coffee IPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Negende Jopen Chapter: Wakey Wakey Coffee IPA

17 september 2021 om 15:01

Jopen Wakey Wakey Hops and Bakey is het negende Chapter in 2021 van de Haarlemse speciaalbierbrouwerij. Het bier is het antwoord op de vraag hoe Jopen een cold brew coffee kan integreren in een IPA.

Wakey Wakey Hops and bakey header
Jopen Wakey Wakey Coffee IPA
Vrouwen met Jopen Bier

Speciaalbier met 100% arabica koffieboon

Jopen Wakey Wakey Hops and Bakey logo Voor de Wakey Wakey, Hops & Bakey maakt Jopen naast heerlijke hopsoorten ook gebruik van de 100% Arabica Rwanda koffieboon. Het heerlijk zoete aroma van deze koffiebonen zorgt voor een gelaagd mondgevoel met fijne smaaknuances. De nasmaak brengt tonen van zoethout en zacht fruit. Het biertje wordt in harmonie gebracht door een touch of vanille.

Lees ook

Samenwerking 

Het nieuwe Jopenbier is ontstaan door een samenwerking aan te gaan met de kleine koffieleverancier YesPlease. Zij focussen zich op 100% composteerbare koffiecups en werken samen met kleine en lokale plantages. Dus niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord bezig.

Coffee IPA

Je ziet een IPA, maar je ruikt en proeft koffie. Dit hebben de Jopen brouwers gecreëerd door de bitterheid van een IPA op de juiste manier te combineren met de chocolade tonen, en fruitigheid, van de koffie. In plaats van je reguliere warme bak koffie, waarin de roast en bitterness veel meer naar voren komt, heeft Jopen de zachtere koffiesmaak bereikt door de koffiebonen tijdens het brouwproces in de brouwketels te hangen. In combinatie met de al aanwezige bitterheid van een IPA dus een perfecte combo!

Cookie instellingen