Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw wereldrecord op de Beermile

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw wereldrecord op de Beermile

02 mei 2014 om 09:12

Sporten gezond? Niet altijd. De Beermile is een sport die hardlopen en speeddrinken combineert. De Amerikaan James Nielsen brak afgelopen maandag het wereldrecord op deze bijzondere hardloopwedstrijd.

Nieuw wereldrecord op de Beermile

Eerder deze week berichtten we dat twee biertjes na het sporten geen kwaad kan. Maar de Beermile is een heel ander verhaal! Tijdens deze wedstrijd is het de bedoeling dat de deelnemers voor elk te rennen rondje een blik (of flesje) bier leeg drinken. In totaal worden er vier rondjes van 400 meter gelopen.

Wereldrecord verbroken

Afgelopen maandag heeft de Amerikaan James 'The Beast' Nielsen het wereldrecord op de Beermile verbroken. Hij voltooide de Beermile in een tijd van 4 minuten en 57 seconden. "Dit is atletiekgeschiedenis!’, jubelde hij.

Lees ook

Met deze scherpe tijd heeft Nielsen het record van de Australische Josh Harris verslagen, die eerder een tijd van vijf minuten en 2,5 seconden rende. Nielsen gebruikte voor zijn overwinning een standaard Budweiser

Regels Beermile

  1. Elke deelnemer drinkt vier blikjes bier en rent vier rondjes (start - bier/rondje, bier/rondje, bier/rondje, bier/rondje - finish).
  2. Het bier moet opgedronken worden voordat het rondje wordt gelopen, in de hiervoor speciale zone (10 meter voor de start/finish).
  3. Zowel mannen als vrouwen moeten vier blikjes bier drinken (voorheen dronken vrouwen er maar drie).
  4. De blikken bier mogen niet kleiner zijn dan 355 ml.
  5. De blikken mogen niet aangepast zijn zodat het bier er sneller uitstroomt. Rietjes zijn verboden en blikjes moeten op de normale manier worden geopend. Shotgunning is verboden.
  6. Het bier moet minimaal 5% alcohol bevatten. Alleen standaard bier is toegestaan. Kijk hier voor de lijst van toegestane bieren voor de Beermile.
  7. Het biertje mag pas geopend worden als de deelnemer zich in de speciale zone bevindt.
  8. Deelnemers die overgeven voordat ze finishen moeten een extra strafrondje lopen aan het einde van de race (gelijk na het voltooien van de normale vier rondjes). Er hoeft geen extra bier gedronken te worden. Bij meerdere keren overgeven hoeft er maar één extra strafrondje gelopen te worden.