Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw Zeelandse brouwsels naar Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw Zeelandse brouwsels naar Nederland

16 september 2015 om 09:00

Van 18 september tot en met 31 oktober presenteren twee café's in Amsterdam en Utrecht Nieuw Zeelands bier en cider tijdens de Rugby World Cup 2015.

Het gaat om de brouwerijen Yeastie Boys, Tuatara en Zeffer.

Rugby World Cup 2015

Van 18 september tot en met 31 oktober presenteren Scrum Beer & Het Ciderhuis in Café de Zaak in Utrecht en Regular & Jack in Amsterdam de Rugby World Cup 2015. Iedere dag worden wedstrijden live uitgezonden op grote schermen. Speciaal voor deze gelegenheid introduceren importeurs Scrum Beer en Het Ciderhuis drie verschillende bier - en ciderbrouwerijen uit Nieuw Zeeland voor het eerst aan het Nederlandse publiek: Yeastie Boys, Tuatara & Zeffer.
 

Nieuw Zeelandse Brouwers

Bieren en ciders uit Nieuw Zeeland hebben vaak een karakteristieke smaak, vooral omdat het unieke klimaat in combinatie met de grond in Nieuw Zeeland ervoor zorgen dat de hops en gisten van een ander niveau zijn. 
In Nieuw Zeeland zijn daarnaast in de laatste jaren ook tal van brouwerijen brouwerijen ontstaan. In de afgelopen jaren hebben een aantal van deze brouwerijen grote stappen gemaakt en zoeken zij stukje bij beetje de buitenlandse markt op. Nu een aantal van deze brouwerijen een tijdje geleden de stap naar Engeland gemaakt hebben is nu Nederland aan de beurt. Samen met importeurs Scrum Beer & Het Ciderhuis is het plan opgevat om bier en cider uit Nieuw Zeeland tijdens de Rugby World Cup te introduceren in Nederland. Na afloop van het wereldkampioenschap zijn de Nieuw Zeelandse nieuwkomers ook op andere plekken beschikbaar.

Tijdens de Rugby World Cup zijn, voor het eerst in Nederland, de volgende bier- en cidersoorten verkrijgbaar:
Tuatara: NZ APA & Sauvinova
Yeastie Boys: Gunnamatta & Pot Kettle Black
Zeffer: Hopped Up Pippin & Crisp Apple

Tuatara

Tuatara bierflesjes Tuatara is een brouwerij die in de jaren ‘90 opgericht is door ingenieur Carl Vasta en leent haar naam van de brughagedis die alleen nog in Nieuw Zeeland leeft. Tuatara staat bekend om haar no nonsense aanpak. Hun ‘Bohemian Pilsner’ is dan ook niet geïnspireerd op een losbandige levensstijl, maar heet zo omdat het gist uit de Tsjechische streek ‘Bohemen’ komt. Ieder Tuatara biertje is makkelijk te herkennen aan het bierflesje, waar de stekels van de Tuatara op te voelen zijn.

Yeastie Boys

Yeastie Boys De andere bierbrouwer, Yeastie Boys, is opgericht door Stu McKinlay en Sam Possenniskie en staat bekend om haar frivole stijl. Dat levert biertjes op met kleurrijke etiketten en tot de verbeelding sprekende namen als Divine Hammer, Stairdancer en White Noise. Brouwen kunnen ze ook zeker: verschillende biertjes, waaronder hun Pott Kettle Black en Gunnamatta, hebben prijzen gewonnen op bierfestivals in en buiten Nieuw Zeeland.

Lees ook

Zeffer Cider

Zeffer Cider In Nederland is cider de laatste jaren sterk in opkomst, niet in het minste geval door toedoen van Het Ciderhuis, dat al een aantal jaar ciders importeert, vooral uit Engeland. Speciaal voor de Rugby World Cup is Zeffer overgevlogen van Nieuw Zeeland. Deze jonge brouwerij, opgericht in 2009, maakt ciders met het sap van echte appels en blijft daarmee bewust ver verwijderd van de ciders die uit appelconcentraat gemaakt worden. Hun drang naar authenticiteit werd dan ook direct beloond: Zeffer heeft in korte tijd een goede naam opgebouwd en slaat nu haar vleugels dan ook vol zelfvertrouwen uit op weg naar de rest van de wereld.
 

Nieuw Zeelandse brouwsels proeven

Speciaal voor de gelegenheid kunnen bezoekers van tevoren proefpakketten tegen een korting aanschaffen, en deze ter plekke consumeren tijdens een van de wedstrijden. Het belooft in ieder geval een speciale editie van de Rugby World Cup te worden in Café de Zaak en Regular & Jack, met een hoog en hoogstaand gehalte aan ‘Kiwi-goodness’.