Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe beste bier van 2011: Jopen Jacobus Rye Pale Ale

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe beste bier van 2011: Jopen Jacobus Rye Pale Ale

20 december 2011 om 21:09

Op bier.blog.nl van bierblogger Fiona de Lange is Jopen Jacobus Rye Pale Ale gekozen tot beste Nederlandse nieuwe bier.

jopen
Logo Jopen brouwerij
Jopen brouwerij

Jopen Jacobus Rye Pale Ale Op bier.blog.nl van bierblogger en -liefhebber Fiona de Lange hebben ruim 2.600 bierliefhebbers de afgelopen week bijna 4.500 stemmen uitgebracht op het favoriete, nieuwe Nederlandse bier van 2011. Met 31% van de stemmen is het bier Jopen Jacobus Rye Pale Ale van de Jopenkerk Bierbrouwerij in Haarlem als winnaar uit de bus gekomen. Jopen Jacobus Rye Pale Ale is een amberkleurig bier met 5,3 procent alcohol. Een royale hand hop zorgen voor een kruidig, droog en pittig gehopte doordrinker.

In totaal kon er op 29 verschillende Nederlandse bieren die in 2011 zijn uitgebracht worden gestemd. Deze lijst is tot stand gekomen doordat bierdrinkers gedurende een week voorafgaand aan het stemmen hun favoriete bier konden aandragen om mee te doen. Iedere bierliefhebber heeft maximaal op vijf bieren een positieve stem uitgebracht.

Lees ook

Nieuwe bieren

Fiona de Lange, bierliefhebber en –kenner: “Dit is een geweldige promotie voor het Nederlandse bier. Ik lanceerde deze poll om erachter te komen welk nieuwe bier in 2011 nu het meeste bij de bierliefhebber was blijven hangen. Niet wetende dat er zoveel gestemd zou worden en men er kennelijk veel waarde aan hecht. Het geeft de bierdrinker een mooi overzicht van welke bieren er in Nederland zijn bijgekomen en welke populair zijn. En zo blijkt is dat niet alleen meer het platform van de grote biermerken. Het organiseren van deze online wedstrijd was  verrassend leuk!

Trotse winnaar

Lydian Zoetman en Michel Ordeman, directie Jopen Bier: “We zijn bijzonder trots om in Nederland als winnaar uit de bus te komen op dit veelbezochte blog. Het was een serieuze strijd die op een gegeven moment zelfs in de Jopenkerk werd gevoerd. Iedereen pakte zijn of haar telefoon om op ons een stem uit te brengen. Dat is een waardering voor onze bieren die wij keer op keer maar weer hopen te krijgen. Het was voor Jopen een mooi jaar met veel nominaties en prijzen en dat zetten we in 2012 uiteraard verder voort.”