Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe Bier Butler tool leert je bier met eten te combineren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe Bier Butler tool leert je bier met eten te combineren

25 november 2019 om 16:56

Bier wordt steeds vaker gepaard aan een lekker gerecht. In de horeca zien we steeds vaker dat er een biersuggestie bij een gerecht staat, maar ook thuis wordt geëxperimenteerd met mooie bier- spijscombinaties.

Bierbutler app

Bier bij het eten

Bier staat steeds vaker bij de maaltijd op tafel. In steeds meer horecagelegenheden worden bier en gerechten met elkaar gecombineerd. Ook thuis wordt steeds meer geëxperimenteerd, zo blijkt uit het jaarlijkse Nationaal Bieronderzoek. De Bier Butler App speelt in op deze ontwikkeling en deze handige tool heeft iets nieuws: een gratis online cursus Bier en Spijs, waarin je de uitgangspunten leert van hoe je bier en eten elkaar laat versterken.

Met de Bier Butler App haakten de Brouwers van Nederland vorig jaar in op de trend ‘Bier en Eten’. “In deze handige app kun je bier met gerechten combineren en andersom. Heel simpel en eenvoudig. Daarnaast staat de app vol met inspirerende receptenvideo’s, waarmee je zelf aan de slag kunt”, vertelt Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers.

Lees ook

Experimenteren

Gebruikers van de app kwamen met de feedback dat ze meer wilden weten over hoe ze zelf bier en eten kunnen combineren. “Toen is het idee ontstaan om een cursus Bier en Spijs te ontwikkelen binnen de app. In ongeveer een uur leer je waar je op moet letten als je bier en eten met elkaar wilt combineren. Bier Butler Arvid legt dat in enkele video’s kort en bondig uit. De cursus is compact en het biedt je handvatten om zelf te gaan experimenteren”, aldus Adema.

Bierbutler app advies bij Hertog Jan Grand Prestige

Certificaat

Zowel de app als de cursus zijn tijdelijk kosteloos. Ze worden aangeboden door de gezamenlijke brouwers van Nederland. “Bier is leuk en dat geldt zeker ook voor het combineren van bier en eten. Dat plezier is de rode draad van de Bier en Spijs-cursus, die ontwikkeld is samen met Bierista Bieropleidingen. Wie aan het eind slaagt voor de test, krijgt bovendien een Bier Butler Certificaat in de mail.”

De Bier Butler App, inclusief de gratis cursus, is te downloaden via de Apple Store en Google Play. Met de feestdagen in het vooruitzicht is de Bier Butler een handig instrument om familie en vrienden te verrassen met bier op tafel in combinatie met smakelijke gerechten.

Cookie instellingen