Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe stadsbrouwerij De Borghman in Bredevoort

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe stadsbrouwerij in Bredevoort

05 september 2016 om 15:23

Voor het eerst in eeuwen heeft Bredevoort weer eigen bier. 

Borghmans Blond is ambachtelijk gebrouwen bier van Bredevoorts nieuwe stadsbrouwerij De Borghman. 

De Borghman nieuws
De Borghman

Vanaf vrijdag 23 september, tijdens de manifestatie Bredevoort Schittert, kan iedereen Borghmans Blond proeven. 

Borghmans Blond

Brouwer Gerco Honders omschrijft Borghmans Blond als “licht en fruitig bier met een moutig neuskarakter, tonen van honing en een mooie bitterhop”. Het  heeft een alcoholpercentage van 6,6 en is gebrouwen op Achterhoeks Eigen Wijze. Borghman flesje

Met de lancering van Borghmans Blond herstelt de stad Bredevoort een eeuwenoude traditie. Honders: “In 1633 had Bredevoort tien brouwerijen. Dat weten we uit een ijkingsverslag van de rotmeester. Bredevoort was in de Tachtigjarige Oorlog een garnizoensstad van belang en de soldaten lusten natuurlijk wel een biertje. Nadat zij verdwenen, gingen ook de brouwerijen een voor een teloor.” 

Lees ook

Stadsbrouwerij de Borghman 

Stadsbrouwerij De Borghman, gevestigd in de school op ’t Zand waar ooit Bredevoorts kasteel stond, is tijdens Bredevoort Schittert dagelijks open van 10.00 tot 01.00 uur. Borghmans Blond kan geproefd worden zolang de voorraad strekt.

Daarnaast heeft De Borghman nog 60 andere bijzondere bieren, een keur aan dranken en een kleine kaart met panini’s, tosti’s en andere kleine versnaperingen. 

De Borghman