Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oettinger Brauerei gaat cannabisdrankjes maken | Cannabis bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oettinger Brauerei bierbrouwer gaat cannabisdrankjes maken

28 mei 2020 om 11:28

Oettinger Brauerei brouwt al sinds 1731 bier. Maar naast lekkere bieren wil de brouwerij een nieuwe markt veroveren, namelijk de Duitse cannabismarkt.

Oettinger Hanfkiss flesje
Cannabisbier
Cannabis bier van Oettinger sixpack

Cannabisbier

Oettinger Brauerei produceert sinds 1731 al topbiertjes. Maar naast topbiertjes wilt de brouwerij een nieuwe markt veroveren namelijk de Duitse cannabismarkt. De brouwerij gaat exclusief samenwerken met cannabisbedrijf XPhyto Therapeutics, dat als slogan ‘Medical Cannabis Meets Modern Science’ heeft. 

Drankjes met cannabis-extract

Oettinger Hanfkiss blikje Op 20 mei tekende het cannabisbedrijf een ‘letter of intent’ met de beroemde bierbrouwer Oettinger Brauerei GmbH, waarin beide partijen aankondigen dat ze ‘nieuwe cannabis-infused dranken en -producten gaan ontwikkelen, produceren en distribueren’. 

Lees ook

Het eerste product van deze samenwerking is inmiddels gelanceerd en heet Oettinger Hanfkiss. Hanf is het Duitse woord voor hennep en kiss is natuurlijk het Engelse woord voor kus. De biermix bevat slechts 2,5% alcohol. Bezoek de website van Oettinger voor meer informatie over deze nieuwe drank.  

Grote speler

Het is dus niet zomaar een kleine en hippe craft bierbrouwer die in de cannabisdranken stapt, maar echt een grote speler. Het hoofdkwartier van Oettinger staat in Beieren. De producent van 29 verschillende bieren is in totaal goed voor meer dan 10 miljoen hectoliter gerstenat per jaar. In 2017 was Oettinger nog het best verkochte bier van Duitsland.