Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Na Amstel introduceert nu ook Alken-Maes de Radler

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ook Alken-Maes introduceert Radler

28 februari 2013 om 10:20

De Belgische brouwerij Alken-Maes introduceert 1 maart de nieuwe Maes Radler op de Belgische markt. Zij hopen hiermee de afnemende vraag naar pils op de Belgische markt weer te laten stijgen. 

Maes Radler
Alken Maes bieren
maes radler

Markt

Het Belgische bierverbruik bestaat voor 70% uit pils. Toch zorgen de snel stijgende prijzen van pils (in vergelijking met die van zwaardere bieren), de economische crisis en het rookverbod in de horeca er volgens Alken-Maes voor dat de pilsmarkt onder druk staat. 

Doordat de Radler bestaat uit 40 procent Maes pils en 60 procent citroen sap bevat het bier maar 2 procent alcohol. De bierbrouwerij hoopt daarom zowel bierdrinkers als niet-bierdrinkers te overtuigen van het nieuwe drankje. 

Lees ook

Populair

Het Radler bier blijkt sowieso een populair biertje te zijn. De Radler variant van Warsteiner won afgelopen maand al de prijs 'Product van het Jaar 2013' en ook Amstel introduceerde in februari hun variant van de Radler die vanaf maart 2013 in de schappen ligt.

Naam Radler

De naam Radler komt officieel van onze Duitse oosterburen. In de vroege twintigste eeuw zouden wielertoeristen (in het Duits Fahrradler) dit bier drinken als verfrissing. De verhoudingen die toen der tijd werden gebruikt waren 50% pils en 50% citroen sap.  De huidige fabrikanten, waaronder Alken-Maes, gebruiken momenteel vaak andere verhoudingen.