Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

PARBO bier weer in Nederlandse schappen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

PARBO bier weer in Nederlandse schappen

14 juni 2012 om 10:28

Het zal menig Surinamer van geluk doen huilen. Het Surinaamse succesbier PARBO is terug op Nederlandse bodem.

Parbo
Parbo bier

PARBO is het bier dat het meeste wordt gedronken in Suriname. Het marktaandeel van de brouwerij die PARBO maakt is in Suriname 90 procent. Ook in Nederland verwacht de brouwer dat PARBO bier een groot succes wordt.

Geschiedenis

De brouwerij achter PARBO bier, werd in 1954 opgericht door de Zeeuwse mannen en tevens broers Piet en Arthur Dumoleyn. Prins Bernhard was in 1955 de gelukkige die de brouwerij mocht openen. In dat jaar werd ook het eerste PARBO Bier gebrouwen. De  één liter fles, op z’n Surinaams ook wel Djogo genoemd is de trots uit de PARBO bier serie. De naam Djogo komt van het woord jug. Dit is een  kruik waarin de Indianen vroeger het water bewaarden. Als de surinamers een Djogo bestellen drinken zij deze dus met vrienden!

Lees ook

Ingrediënten

De basis van PARBO bier bestaat uit lichtgekleurde mout, dat wordt aangevuld met speciaal geteelde rijst, water en hop. Dit zorgt voor de PARBO smaak die veel Surinamers naar het hart gaat.

Verpakkingen

Alle verpakkingen die in Suriname verkrijgbaar zijn, worden straks ook in Nederland verkocht. Het gaat om de 1 liter fles (Djogo), 33cl fles, 33cl blik, 50cl blik, 275ml PARBO Chiller, 33cl PARBO Power Stout.

Vanaf 15 juli 2012 ligt PARBO weer in de schappen.