Nieuwe website waarschuwt voor alcoholcontroles

Een nieuwe website waarschuwt voor alcoholcontroles. De site geeft een overzicht van actuele controles zodat drankrijders kunnen omrijden. Wat vind jij hiervan?

Op deze poll is 317 keer gestemd. Deze poll is niet meer actief, je kan niet meer stemmen.

Handig
Slechte zaak

Andere mening? Reageer onderaan de pagina.

Alcoholcontroles.net

De website alcoholcontroles.net waarschuwt jou voor actuele alcoholcontroles van de politie. Op de site staat een overzicht van controles en ook is het mogelijk om je per sms aan te melden. De bedenker van de site, de 22-jarige Leidse rechtenstudent Peter Poortinga (zal hij ooit nog als advocaat of rechter aan het werk kunnen?), zegt dat er vraag naar de informatie over alcoholcontroles is en hij gewoon een doorgeefluik van deze informatie is. De website is dan ook juridisch niet aan te pakken, aangezien er geen enkele wet wordt overtreden.

Jaarlijks schijnt er bij 200 van de Nederlandse verkeersdoden alcohol in het spel te zijn, en dat is flink wat als je er van uit gaat dat we vorig jaar in totaal 675 verkeersdoden te betreuren hadden. Dus er is de politie veel aan gelegen scherp toezicht te houden op alcoholgebruik in het verkeer. 

Wat vind jij van deze website? Handig of is het een slechte zaak dat zoiets op internet verschijnt?

5 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Bert (gast) op 12-01-2019 om 17:07:34

Gewoon niet drinken als je nog moet rijden deze website bevorderd alleen maar dat er toch gedronken en gereden wordt net zoals waarschuwing voor flitsers,het is gewoon eenvoudig,houd je aan de regels en er is niks aan de hand.

Kees (gast) op 19-12-2017 om 14:47:15

Dat je voorzichtiger rijdt komt doordat je reactievermogen verminderd is, mede waarom je niet achter het stuur moet.

Karel (gast) op 11-11-2017 om 14:52:00

Het is simpel. Met alcohol op breng je anderen en jezelf onnodig in gevaar. Ik zie geen positieve bijdrage van deze website.

Donny (gast) op 09-11-2017 om 15:49:13

Sander dat is typisch het antwoord van iemand die aangeschoten achter t stuur stapt, je moet je er van bewust zijn dat een auto een moordwapen kan zijn en dat moet je niet mengen met alcohol.

Sander (gast) op 04-02-2017 om 20:47:47

Dit blijft altijd heel lastig te beoordeelen. De ene bestuurder brengt met een slok op het leven van een anderen in gevaar. De ander brengt juist nuchter door gehaast gedrag in veel grotere mate het leven van een anderen in gevaar terwijl hij met een slok op vele male voorzichter rijdt.