Proef: Feest zonder alcohol grote flop

Proef: Feest zonder alcohol grote flop

12 januari 2008 om 23:59
Gezondheid | Evenementen

Een alcoholvrij jongerenfeest in het Gelderse Duiven heeft gisteren niet veel bezoekers getrokken. De organisatie had gerekend op ongeveer 800 jongeren, maar er kwamen er maar 300.

Het feest was speciaal gericht op jongeren tussen 15 en 19 jaar en iedereen moest bij binnenkomst een blaastest doen. In plaats van bier en breezers werden alcoholvrije fruitcocktails gemixt. Het was ook niet toegestaan om binnen te roken.

Verschillende Gelderse gemeenten willen het alcoholgebruik onder jongeren terugdringen. Daarvoor is een plan van aanpak tot 2011 opgesteld. In het kader van deze campagne werd het alcoholvrije feestje georganiseerd en Lange Frans, Baas B en dj Giel Beelen (die overigens rookt als een ketter) moesten het geheel opleuken.

De gemeenten Duiven en Westervoort hebben het feest, inclusief artiesten, volledig betaald. Ofterwijl de gemeenten organiseren een feest van onze belastingcenten, geen wonder dat de accijnzen omhoog moeten...

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Nieuwe omverpakking Bavaria 0.0 en Radler
De nieuwe omverpakkingen van Bavaria 0.0 en Radler zijn in maart 2017 geïntroduceerd. Bekijk de oude en nieuwe verpakking van de sixpacks in het filmpje.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Laatste reacties