Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rechter in Amsterdam verbiedt bierfiets

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rechter in Amsterdam verbiedt bierfiets

11 augustus 2010 om 13:18

De kantonrechter in Amsterdam heeft de zogenoemde bierfiets verboden. Volgens een woensdag gepubliceerd vonnis voldoet de rijdende bar niet aan de regels.

Rechter in Amsterdam

bierfiets De rechter deed zijn uitspraak vrijdag in een zaak over een ongeluk met zo'n bierfiets, in mei vorig jaar. Tijdens een vrijgezellenfeestje raakten toen drie vrouwen gewond, nadat het voertuig in Amsterdam-Noord met de bovenkant tegen een viaduct was gebotst.
De verhuurder van het voertuig kreeg van de rechter een boete van 1500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat hij zijn klanten niet voldoende had voorgelicht over het gebruik van de bierfiets. Voor een eventuele schadevergoeding verwees hij de berijdsters naar een civiele procedure.

Lees ook

Volgens het vonnis moet de rijdende bar, waar fietsende berijders om een tap zitten, worden beschouwd als een fiets. Fietsen mogen volgens de Regeling Voertuigen echter niet breder zijn dan anderhalve meter. De bierfiets die bij het ongeluk was betrokken, is 2,20 meter breed. De uitspraak zou betekenen dat bierfietsen voortaan niet zonder ontheffing de weg op mogen.

De gemeente Amsterdam overwoog eerder om het voertuig te verbieden, omdat de bierfietsen - die vooral populair zijn bij vrijgezellenfeestjes - in de stad voor overlast en onveilige verkeerssituaties zouden zorgen. De gemeente zag uiteindelijk echter van een algemeen verbod af. Wel werden de ritjes aan strengere regels verbonden. De bierfietsen mogen alleen nog op bepaalde tijden en plekken rijden. 

Bron: Nu.nl

Cookie instellingen