Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ruzie S&N en Carlsberg onaangenaam voor bierjointventure BBH

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ruzie S&N en Carlsberg vervelend voor jointventure BBH

06 september 2009 om 19:03
Logo Carlsberg
Carlsberg bier
Carlsberg Logo

Lees ook

De ijskoude verstandhouding tussen Scottish & Newcastle plc (S&N) en Carlsberg a/s heeft al geleid tot meningsverschillen over hun zeer winstgevende Russische jointventure Baltic Beverage Holdings. Voor de toekomst kan meer ongemakkelijke besluitvorming worden verwacht, zeggen twee S&N-directeuren woensdag.
S&N betitelde vorig maand een gezamenlijk overnamebod van GBP6,8 mrd van Carlsberg en Heineken nv als 'bespottelijk'. De Britse bierbrouwer heeft ook een procedure aangespannen tegen Carlsberg, waardoor het bedrijf hoopt dat Carlsberg gedwongen zal zijn om zijn
belang van 50% in de BBH-jointventure op te geven. Tijdens een conference call met verslaggevers en analisten naar aanleiding van de derdekwartaalcijfers van BBH, zei financieel directeur Ian McHoul van S&N dat het hem verboden was om bepaalde financiele informatie over BBH te geven, als gevolg van voorwaarden in het jointventurecontract met BBH. "We zouden graag voorbijgaan aan die clausules, maar ik vermoed dat dat niet geldt voor Carlsberg", aldus McHoul. "Er is duidelijk een belangenconflict ten aanzien van de informatie die wij en Carlsberg naar buiten brengen over BBH." BBH blijft bij zijn groeiverwachting voor de middellange termijn van niet meer dan 3% tot 5%, ondanks dat de markt dit jaar tot nu toe met 17,3% groeit en in 2006 met 10%. Gevraagd of er een meningsverschil is tussen S&N en Carlsberg over een mogelijke verhoging van de outlook voor de markten waarin BBH actief is, zei McHoul: "Daar kan ik geen antwoord op geven. Ik laat dat aan uw interpretatie over." Directeur John Nicholson van S&N, die tevens vicevoorzitter is van BBH, liet weten dat zeer sterke lokale managementteams betekenen dat BBH efficiënt verder kan gaan, ondanks de meningsverschillen tussen de moederbedrijven. Toch gaf ook hij toe dat er "sommige besluiten zijn" die in de toekomst pijnlijk kunnen uitvallen.

Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad en dank aan Jan van Pelt.

Cookie instellingen