Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Scheldebrouwerij innoveert met bottelarij en vernieuwt etiketten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Scheldebrouwerij innoveert met bottelarij en frist uitstraling op

11 mei 2022 om 14:28

Bierbrouwer Scheldebrouwerij heeft een gloednieuwe afvullijn geïnstalleerd. Daarnaast heeft de brouwerij een visuele rebranding doorgevoerd, waarbij de bieren zijn voorzien van nieuwe etiketten. 

Scheldebrouwerij bottelarij
Scheldebrouwerij logo
Scheldebrouwerij bieren en logo

Eersteklas bottelarij Scheldebrouwerij

Bierbrouwer Scheldebrouwerij heeft een gloednieuwe afvullijn geïnstalleerd die het mogelijk maakt om speciaalbier op hoogwaardige kwaliteit af te vullen op fles. De implementatie van deze state of the art bottelarij geeft de kwaliteit van het eindproduct een enorme upgrade en brengt het op internationaal niveau. Door de geavanceerde vulkoppen van de Kosme Filler vindt er tijdens de afvulling geen zuurstofinslag plaats en gaat het bier in optima forma de fles in, waardoor het nóg langer op smaak blijft. Bottelarij van de Scheldebrouwerij sinds 2022

3x zo snel bottelen

Scheldebrouwerij promoveert met het in gebruik nemen van de Kosme Barifill HES naar een capaciteit van maar liefst 9.000 flessen per uur. Dat is drie keer zo snel als de vorige lijn. De nieuwe afvullijn is volledig geautomatiseerd en uitgerust met een depalletiser, Barifill met rinser, vuller en capper, droogtunnel,  etiketteermachine voor zelfklevende etiketten, casepacker en een palletiser.

De drukloze transportbanden van Legendre verbinden de machines met elkaar en stemmen automatisch de snelheden op elkaar af. De labels zijn toe te passen als wraparound of als driedelig met buik-, rug- en halsetiket. Daarnaast blijft ook afvullen op fusten mogelijk. ”De nieuwe bottelarij zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop en met deze innovatieve afvullijn kunnen we een professionaliseringsslag maken in kwaliteit over de gehele breedte.”, aldus de trotse eigenaar Frans Ooms.

Lees ook

Van 24 naar 12 flesjes per doos

Met de nieuwe casepacker stappen de brouwers over op verpakkingen per 12 voor de 33cl flessen. Hiermee beantwoordt Scheldebrouwerij de groeiende vraag vanuit de markt om kleinere verpakkingen aan te bieden. Dozen van 24 flessen hoeven nu niet langer door de groothandels worden omgepakt voor horeca en retail. Een grote slag in klantvriendelijkheid en efficiëntie. Ter verhoging van die vriendelijkheid heeft Scheldebrouwerij overigens tegen alle stroom in haar prijzen per januari 2022 niet verhoogd. Investeringen, prijs- en kostenstijgingen worden niet doorbelast aan klanten. Een moedige missie.

Nieuwe look Scheldebrouwerij bieren

Naast de technische upgrade kon een visuele niet achterblijven. Een grootse transformatie die al jaren op de verlanglijst van de brouwers stond en nu een logische stap was in deze immense operatie. Scheldebrouwerij houdt gelijke koers in brouwen, maar gooit haar uitstraling over een frisse boeg en stapt over naar een compleet nieuwe lijn met een heldere lay-out, duidelijke communicatie en kleurrijke vormgeving.

Scheldebrouwerij bieren met nieuwe etiketten sinds 2022