Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Smaakboost in de nieuwste ‘Leren Proeven’ bieren van Bird Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Smaakboost in de nieuwste ‘Leren Proeven’ bieren van Bird Brewery

12 december 2022 om 15:17

Bird Brewery introduceert de laatste twee bieren uit hun 'Leren Proeven' reeks. Deze keer worden er twee Russian Imperial Stouts naast elkaar gezet.

Mus en Extremus blikjes
Bird Brewery Ralph en Rik
Bird Mus en Extremus bieren

Twee Russian Imperial Stouts

De laatste twee bieren in de reeks heten Mus en Extremus, twee Russian Imperial Stouts van geroosterde mouten en met een volle body. Het verschil tussen de bieren zit in de toevoeging van twee extra ingrediënten die een mooie impact hebben op de beleving van het bier.

De toevoeging van maple syrup en cacaonibs aan Extremus geven dit bier een flinke boost in smaak en geur. En dat is hetgeen waar het om draait bij deze twee bieren. Door een toevoeging van ingrediënten verschillen de twee bieren op een subtiele wijze van elkaar. Probeer de bieren naast elkaar en leer zo de verschillen tussen beide bieren proeven.

Mus vs Extremus

Mus en Extremus van Bird Brewery Bird Brewery brengt nog eenmaal twee bieren uit, deze zijn gebrouwen met een klein verschil. Russian Imperial Stouts welke zich kenmerken door de zeer donkere kleur en de aroma van gebrande mouten die je doen denken aan koffie en donkere chocolade. Smaakvolle bieren welke ideaal zijn voor de koude, donkere dagen. Aan de Extremus hebben de brouwers van Bird Brewery maple syrup en cacaonibs toegevoegd. Dit geeft de smaak een extra boost. ‘Wat we echt gaaf vinden aan de bieren is de toevoeging van de maple syrup’ vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel van Bird Brewery. ‘De toevoeging van een product uit de esdoorn maakt het helemaal af. Zo brengen we bier en bomen écht samen.’

Lees ook

Leren proeven

Dit zijn de allerlaatste bieren uit de serie ‘Leren Proeven’ van Bird Brewery dit jaar. De allerlaatste kans om nog eenmaal twee bieren te proeven tijdens de gratis online proefsessie op donderdag 22 decembe op Facebook. Vanaf 19:00 leer je onder begeleiding van drie internationale biersommeliers waar je op kunt letten bij het proeven van speciaalbier. Verder wordt het verschil tussen de bieren besproken en zal de bierstijl worden uitgelegd.

Proef jij mee?

De bieren zijn bij veel slijterijen door het hele land en via hun webshop te verkrijgen. Meld je ook alvast aan voor de online proeverij van donderdag 22 december om 19:00.

Cookie instellingen