Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Sour Crystal Meth | Maximus Brouwerij | Bier op blik

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Sour Crystal Meth van Maximus dit jaar exclusief op blik

27 juni 2019 om 13:13

Het 100% legale Sour Crystal Meth zomerbier van Maximus Brouwerij uit Utrecht verschijnt voor het eerst in een beperkte oplage exclusief op blik. Dit zure bier wordt dit jaar voor de vierde keer gebrouwen. 

Maximus Crystal Meth Sour blikjes
Maximus Crystal Meth sour glas
Maximus Crystal Meth Sour logo

Sour Crystal Meth

Sour Crystal Meth van Maximus is een Kettle Sour witbier (3.9%) met een friszure en verfrissende smaak op basis van kefir waterkristallen (vandaar ‘Crystal’) en tonen van citrus en tropisch fruit. Het bier wordt één maal per jaar in de vroege zomer gebrouwen. Het blik wordt zaterdag 29 juni a.s. voor het eerst gepresenteerd op het ‘Bier en Cider Festival' in Utrecht, zie ook www.bierenciderfestival.nl.

Bijzonder bier

Crystal Meth Sour blik Sour Crystal Meth is een bijzonder bier door de speciale bereidingswijze onder hoge gisting en het arbeidsintensieve proces in meerdere stappen.

Lees ook

De bereidingswijze is vergelijkbaar met dat van Berliner Weisse, maar in tegenstelling tot dit biertype wordt niet één, maar een combinatie van 10 soorten gisten en melkzuurbacteriën uit kefir waterkristallen toegevoegd.

Dit zorgt voor een mooie, complexe en friszure smaak. Kefir dat ook uit deze kristallen wordt bereid, is een bekende licht alcoholische melkdrank uit de Kaukasus. 

Eerste bier op blik van Maximus

Maximus Sour Crystal Meth is het eerste bier van de brouwerij op blik en is vanaf 12 juli verkrijgbaar en daarmee uitermate geschikt voor thuis, de BBQ, picnic, camping etc. Het bier is ook op fust verkrijgbaar voor de horeca en natuurlijk in het eigen proeflokaal. Het bier is een winnaar van de gouden medaille “innovatie speciaal” bij de Dutch Beer Challenge 2017.

Cookie instellingen