Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Spencer ook officieel trappistenbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Spencer ook officieel trappistenbier

13 december 2013 om 15:08

Het Amerikaanse bier Spencer is nu ook officieel erkend als trappistenbier. Spencer is hiermee het tiende trappistenbier van de wereld dat dit logo mag dragen.

spencer trappist fles
spencer trappist
Spencer Holiday Ale

Het bier Spencer, dat gebrouwen is door abdij St. Joseph's Abbey, draagt nu ook officieel het logo 'Authentic Trappist Product'. De Internationale Vereniging Trappist (IVT) heeft hiervoor toestemming gegeven.

Elf trappistenbieren

Dit maakt dat Spencer het tiende trappistenbier van de wereld is. Deze bieren hebben het Authentic Trappist Product logo.

Lees ook

Danny van Tricht, van Trappistbier Beleven: "Het ATP-label is bijzonder streng. Alles moet strikt volgens de regels van de kunst worden gemaakt  en er wordt ook gewaakt over de kwaliteit. De belangrijkste regel is dat de paters hun producten enkel mogen commercialiseren voor hun eigen levensonderhoud en eventuele kosten aan de abij. Verder mogen ze geen winst maken."

Spencer

Spencer is een blond bier met 6,5% alcohol. Het is gebrouwen door de monniken van de St. Joseph's Abbey in Spencer, een klein dorpje in de buurt van Boston. 

Spencer is een bier met fruitige tonen. Het bevat een lichte hopbitterheid en een droge afdronk.