Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Succesvolle crowdfunding Brouwerij Artemis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Succesvolle crowdfunding Brouwerij Artemis

07 januari 2020 om 10:35

Bierbrouwer Artemis heeft een succesvolle crowdfunding beleefd. De bierbrouwerij had een campagne gestart om 50.000 euro op te halen voor de uitbreiding van de brouwerij en dit is een maand voor de sluiting van de campagne al bereikt. 

Artemis bieren / screenshot Youtube
Artemis Logo
Laura en Theo van Brouwerij Artemis / screenshot Youtube

Brouwerij Artemis

Brouwerij Artemis is nog een vrij jonge bierbrouwerij. Theo en Laura Hogendoorn hebben in de jaren dat de brouwerij actief is hard gewerkt om de brouwerij uit te breiden. In 2017 begon Artemis in een garage midden in een woonwijk. Al snel werden hun bieren goed gewaardeerd en hebben ze het besluit genomen om van hun hobbybrouwerij een commerciële onderneming te maken. 

In een landbouwschuur van Laura's ouders werd er een ruimte gemaakt en konden ze van start gaan met de productie. In deze schuur hebben ze een productievermogen van 400 liter per maand kunnen realiseren. Vanaf het begin is dit aantal te laag in verhouding met de vraag naar het bier. Daarom besloten ze om de hun brouwvolume te verhogen door samen te werken met andere brouwerijen. Op deze manier brouwden ze op installaties van anderen batches van tussen de 1.000 en 2.000 liter.

Toekomstige brouwerij artemis

Subsidie

Eind 2018 kreeg Artemis al 78 duizend euro van gemeente Dronten en in begin 2019 kregen ze een even groot bedrag van de Europese Unie. Hierdoor hebben ze in totaal een bedrag van 150 duizend euro aan subsidie mogen ontvangen voor de uitbreiding van de brouwerij.

Lees ook

Echter hebben ze plannen gemaakt waar totaal 250 duizend euro voor nodig is. Het doel is om een brouwhuis met drie ketels van 1200 liter te bouwen. Naast meer ketels zijn de ondernemers nog van plan een proeflokaal te openen naast de brouwerij. 

Crowdfunding

Om het bedrag van 250 duizend euro te behalen zijn Theo en Laura een crowdfunding campagne gestart. "Via crowdfunding genereren we namelijk veel meer energie, bekendheid en beleving dan via een reguliere lening en dat spreekt ons aan!".

Op CrowdAboutNow kon je een investering doen om hen te helpen deze uitbreiding te realiseren. De campagne zou lopen tot 14 februari, maar ze hebben ruim een maand voor het verlopen van de campagne hun doel al behaald. Een zeer succesvolle crowdfunding dus die de deuren opent naar een nieuwe bierhotspot in Dronten.

Cookie instellingen