Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Succesvolle editie Bierfestival Groningen | Martinikerk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Succesvolle editie Bierfestival Groningen

08 april 2019 om 10:58

Ruim 6000 bezoekers kwamen op het bierfestival in de Martinikerk af. Als aftrap van het festival werd op woensdag 3 april het grootste bierdiner van Europa georganiseerd. 

Bierfestival Groningen
Graansilobier logo
Graansilobier brouwers

Beste brouwer 2019

Afgelopen zaterdagmiddag heeft Anton Hoogland uit Winschoten de 9e editie van de brouwwedstrijd op zijn naam geschreven. Hoogland bleef de winnaar van vorig jaar Jaap Broekhuizen voor.

Beste Brouwer Bierfestival Groningen

De prijs werd uitgereikt door bierkeurmeester  Hans Warning! Het vernieuwende biertype dit jaar was een ”Brut IPA” . Dit type bier is een droog en een hoppig bier. Naast de eeuwige roem en een trofee wordt dit bier landelijk verkocht door Beerwulf.

Bierdiner

Op woensdag 3 april het grootste bierdiner van Europa georganiseerd. Dit bierdiner was dit jaar op sterrenniveau met streekbieren en streekproducten. Ruim 380 bezoekers hebben genoten van een 5-gangendiner gecombineerd met bijpassende speciaalbieren.

Het bierdiner is georganiseerd door Progress Events in samenwerking met Johnny Drent en sterrenkoks. De combinaties zijn samengesteld door Arvid Bergström. Het diner werd traditiegetrouw vanaf de kansel door Melissa Cole (biersommelier uit de UK) gehost.

Bierdiner Groningen

Veel brouwerijen

Vele binnenlandse brouwerijen en buitenlandse brouwerijen werden als vanouds vertegenwoordigd. Er werden meer dan 250 bieren van de tap geschonken en vele bieren op fles. Brouwerijen en importeurs bemanden veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kon worden. Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te bewaken. 

Lees ook

Er konden masterclasses worden gevolgd van verschillende prominente bierkenners. De organisatie is er met het diverse programma, spannende vakwedstrijden en interessante masterclasses, weer in geslaagd een unieke belevenis voor elke speciaalbierliefhebber te creëren.

Net als vorig jaar was de proeverij weer over vier sessies verdeeld op donderdag, vrijdag en zaterdag. Bierliefhebbers kregen zo de kans om meerdere bieren te proeven zonder aan één stuk door te hoeven drinken. Op die manier bleef het proeven verantwoord en de gezelligheid tijdens het festival gewaarborgd.

Brouwwedstrijden van extreem hoog niveau

Bierfestival Groningen Dit jaar werd er naast de traditionele amateurbrouwwedstrijd nog 3 wedstrijden gekeurd. Deze werden vakkundig beoordeeld door een jury van professionele keurmeesters en de professionele wedstrijden ook door een consumentenjury.

De beste en lekkerste brut ipa werd volgens de jury gebrouwen door Van de Streek uit Utrecht.  Zij gingen er dan ook met de titel vandoor. De titel voor de beste en lekkerste Tripel ging dit jaar naar brouwerij Maallust uit Veenhuizen. Het beste bier van het festival was Graansilo blond.

Beste bier- en Spijscombinatie

Horecabedrijven in Nederland werden uitgedaagd de beste bier- & spijscombinatie te bedenken. De zeer gerenommeerde jury bestond uit Arvid Bergström, Melissa Cole en Els Eggens. Jurjen Verver en Belzer Rietveld ging er uiteindelijk voor met de eerste prijs vandoor.  

Bierfestival Groningen Open Air

Afgelopen zaterdag 6 april was wegens de grote  belangstelling door diverse brouwerijen de 2e editie Bierfestival Groningen Open Air om meer kleine brouwerijen de kans te geven hun bieren te presenteren.

Het festival gemist of nooit genoeg van bijzondere bieren? Volgend jaar vindt de 10e editie van  Bierfestival Groningen op 22, 23, 24 en 25 april 2020 plaats in de Martinikerk.

“Bierfestival Groningen. Horen, zien, ruiken, proeven en genieten!”

Voor meer informatie wordt verwezen naar www.bierfestivalgroningen.nl.

Cookie instellingen