Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tentoonstelling over bierstad Amsterdam |

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tentoonstelling over bierstad Amsterdam

26 juni 2020 om 12:42

Bier en brouwers in Amsterdam door de jaren heen. In het Amsterdam Museum vindt van 10 juli t/m 1 november een tentoonstelling plaats met de naam: Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers.

Bier tentoontstelling Amsterdam
Bier tentoontstelling Amsterdam
Amsterdamse bieren op fles (c) Amsterdam Museum

Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers

Het Amsterdam Museum presenteert vanaf vrijdag 10 juli 2020 een tentoonstelling over bier. Bier is al eeuwenlang de brandstof van Amsterdam. Veel Amsterdamse burgemeesters waren brouwers, brouwerijen als Heineken zijn er ooit begonnen en vandaag de dag zijn er maar liefst 48 Amsterdamse bierbrouwerijen. In Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers komt de bezoeker alles te weten over de hoofdstedelijke biergeschiedenis, inclusief bredere context en kritische terzijdes.

Amsterdamse bierbrouwerij de Gekroonde Valk // Collectie Nederlands Tegelmuseum Otterlo

Aan de hand van cultuurhistorische voorwerpen, zowel hedendaagse als oude kunst en archeologische topstukken wordt verteld over het brouwproces, de beeldvorming rondom bier en de cafécultuur die sinds de 17e eeuw is ontstaan. Wegens de coronamaatregelen dient vooraf een toegangskaartje te worden gereserveerd voor de tentoonstelling via de website van het Amsterdam Museum en is er een eenrichtingslooproute gemaakt in de tentoonstelling. Bezoekers kunnen na afloop op het terras van het museumcafé op gepaste afstand genieten van een speciaal Amsterdam Museum-biertje. De tentoonstelling is te zien tot en met 1 november 2020.

Lees ook

De opening van de tentoonstelling stond in eerste instantie gepland op 9 april 2020. Bekijk alle informatie met betrekking tot deze tentoonstelling over de bierstad Amsterdam in het nieuwsitem dat we rond die tijd plaatsten.

De tentoonstelling Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers is te zien vanaf vrijdag 10 juli tot en met zondag 1 november 2020. De tentoonstelling is samengesteld door gastcuratoren Irma Enklaar en Edo Dijksterhuis. Dijksterhuis schreef diverse boeken over bier en brouwers. Bezoek de website van het Amsterdam Museum voor meer informatie.