Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vierde Jopen Chapter: Viva El Rye | Hazy IPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vierde Jopen Chapter: Viva El Rye

08 april 2021 om 16:02

Het vierde speciaalbier dat is voortgekomen uit de Jopen Chapters van 2021 heet: Viva El Rye. Een bijzondere hazy IPA die voor 100% is gemaakt van rogge.

Jopen Chapter 4 viva el rye
Vrouwen met Jopen Bier
Jopen logo

Jopen Viva El Rye

Een nieuwe maand betekent een nieuwe uitdaging voor Jopen. Het is alweer tijd voor  (J)OPEN CHAPTER 04/12 van je favoriete craft bier: Viva el Rye. Jopens pronkstuk van deze maand is ontstaan uit de nieuwsgierigheid of het mogelijk is om een 100% rye IPA te brouwen.

Multigrain magic in een glas

Viva El Rye logo Viva el rey, ofwel: lang leve de koning! In april viert Jopen de verjaardag van Koning Willem-Alexander met Viva el Rye. Een stevige, volle Rye IPA gemaakt van 100% rogge. Uniek en verrassend, maar we zijn niet anders gewend van Nederland’s grootste onafhankelijke craft bierbrouwerij. Middenin de brouwzaal staat een speciaal mashfilter waarmee Jopen in staat is - als één van de weinige craft brouwerijen ter wereld - om een IPA met 100% rogge te brouwen. Wij zijn ‘m nog nergens tegen gekomen, jij wel? 

Lees ook

Met een onverwachte combinatie van rogge en hopsoorten Sorachi Ace en Bru-1 zorgt Jopen voor de moderne smaak die je gewend bent van de brouwerij.  Viva el Rye is met zijn kruidigheid en de fruitige tonen van ananas, limoen en sinaasappel een van de favorieten van Michel Ordeman, Jopens algemeen directeur. 100% rogge, 100% aanrader!

(J)OPEN CHAPTERS

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craft bieren, voorgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de we are never done mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craft bier pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.