Wat zit er allemaal in een glas bier?

Wat zit er allemaal in een glas bier?

Het maandblad Mens Health heeft op een rijtje gezet wat er allemaal in een glas bier zit, lijkt best wel gezond :)

14 april 2009 om 08:38


Een lekker koud biertje is niet te versmaden met deze warme dagen. Het mannenblad Men’s Health heeft een lijstje gemaakt wat er allemaal in een glas bier zit…… klinkt best wel gezond eigenlijk!

 

Water - 194 gram
Een volwassene moet ruim twee liter water per dag drinken. Vergeleken met andere alcoholische dranken is bier een goede dorstlesser omdat de ruime hoeveelheid water compenseert voor het dehydraterende effect van de alcohol.

Ethanol - 8 gram
Kleine doses alcohol hebben een gunstige invloed op je hart- en vaatstelsel. Uit een Duits onderzoek van de epidemioloog dr. Brenner blijkt dat bier zelfs een positiever effect heeft op je vaten dan bijvoorbeeld wijn.

Koolhydraten - 6 gram
Met andere woorden: zo’n 6 gram van de voornaamste energiebron voor je lichaam.

Calorieën - 85 Kcal
Een glas bier bevat gemiddeld 85 Kcal. Dat lijkt misschien veel - en dat is ook - maar vergeet niet: hossen in het café kost ook een hoop energie. En na afloop op de fiets naar huis!

B1 - 0,021 mg
Ook wel bekend als thiamine. Een gebrek aan B1 uit zich in onder andere vermoeidheid, prikkelbaarheid en rusteloosheid.

B6 - 0,093 mcg
Vitamine B6 - pyridoxine - helpt bij de opname van eiwitten en draagt zo bij aan het herstel van je lichaam. Kan best handig zijn na een avondje stappen.

B3- 1,613 mg
Vitamine B3 verlaagt je cholesterolgehalte en speelt een rol bij het tegengaan van hooikoorts.

B5 - 0,206 mg
Van pantotheenzuur wordt wel gezegd dat het kaalheid en grijsheid kan voorkomen. In ieder geval vermindert het stress, voorkomt het vermoeidheid en verlaagt het je cholesterol.

B11 - 21 microgram
Foliumzuur is nodig voor de stofwisseling, noodzakelijk voor de vorming van rode bloedlichaampjes en helpt bij de stofwisseling van de hersenen. Maar vooral van belang in bierverband: het zorgt voor een goede werking van de lever.

B12 - 0,07 mcg
B12 zorgt onder andere voor de aanmaak van beenmerg en rode bloedlichaampjes.

Kalium - 89mg
Kalium voorkomt beroertes, verbetert je spierfunctie en voorkomt dat calcium - nodig voor sterke botten - via de urine het lichaam verlaat.

Magnesium - 21mg
Magnesium speelt eveneens een belangrijke rol bij het stevig houden van je botten.

IJzer - 0,10mg
IJzer is noodzakelijk om hemoglobine in de rode bloedcellen aan te maken zodat het transport van zuurstof door het lichaam vlekkeloos verloopt. Ook is het een bouwsteen van myoglubine, dat zich in spieren bevindt en een rol speelt bij het leveren van duurprestaties

Seleen - 4,3 mcg
Een onmisbaar sporenelement dat de vrije radicalen in je lichaam aanpakt. Heel nuttig in het café, omdat ze daar nog altijd roken als ketters.

Zink - 0,07 mg
Zink is nodig om huid, haar en nagels gezond te houden. Zonder kan je afweer niet functioneren.

Calcium - 18 mg
Calcium is nodig voor een sterk beendergestel, maar kan ook hoge bloeddruk voorkomen en het heeft een beschermend effect tegen dikke darm kanker.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

Wereldtentoonstelling 1889
Deze Heineken commercial heet 'The invention' en gaat over de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Tijdens dat evenement won Heineken de Grand Prix Paris, wat je nog steeds terugvindt op het Heineken etiket.

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties