Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Week van het Nederlandse bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Week van het Nederlandse bier

15 november 2011 om 15:41

Van 12 tot en met 20 mei 2012 zal de week van het Nederlandse bier gehouden worden.

www.weekvanhetnederlandsebier.nl

week van het nederlandse bier Het doel van de organisatie Week van het Nederlandse bier is de consument te laten zien en proeven wat en hoe er valt te genieten van het Nederlandse bier. Inmiddels zijn er ruim 100 brouwerijen in Nederland die zeer uiteenlopende bieren brouwen.

Speciaalbier

Speciaalbier zit in de lift en genieten van bier komt steeds meer op gelijk niveau met het genieten van bijvoorbeeld wijn en whisky, ook in gastronomisch opzicht. In de Week van het Nederlandse Bier wordt niet alleen door middel van een landelijk festival, maar met name ook aan de hand van vele regionale en lokale activiteiten, aandacht besteed aan genietbier.

De Week van het Nederlandse Bier zal openen met een in het oog springend en spraakmakend landelijk evenement. Aansluitend vinden in heel Nederland bieractiviteiten plaats zoals open brouwerijdagen, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten.

Lees ook

Grootse opening

De Week van het Nederlandse Bier zal op zaterdag 12 mei worden geopend met een groots landelijk festival. Hier kun je met eigen ogen en smaakpappillen zien en ervaren hoe divers de Nederlandse biersector is. Een groot deel van de Nederlandse brouwers zal zich tijdens dit landelijke evenement presenteren. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Plaats en locatie worden later bekend gemaakt.

Alle laatste ontwikkelingen en activiteiten staan vermeld op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl.