Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Week van het Nederlandse Bier wordt verplaatst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Week van het Nederlandse Bier wordt verplaatst

20 maart 2020 om 11:20

De stichting Week van het Nederlandse Bier heeft besloten om de Week van het Nederlandse Bier te verzetten. De bierevenementen die plaats zouden vinden van 14 tot 24 mei worden verschoven naar 1 tot 11 oktober 2020.

Nederlands Bierproeffestival
Nederlands Bierproeffestival
Blind bier proeven

Nederlandse bier in de schijnwerpers

In deze week in het najaar zal de organisatie samen met hun partners alsnog een programma vol met biergerelateerde activiteiten aanbieden om het Nederlandse bier op de kaart te zetten. Dyann van Alderen, voorzitter van de Stichting: “In deze bizarre en onzekere tijd hebben wij het besluit genomen om de Week van het Nederlandse Bier te verplaatsen naar de eerste week van oktober. Dit doen wij met veel pijn in ons hart, maar het bestuur is van mening dat de volksgezondheid nu prioriteit nummer één is. Ook voor horecaondernemers en bierbrouwers zijn dit zware tijden en we gaan er dan ook alles aan doen om de Week van het Nederlandse Bier in oktober groots te maken en daarmee deze hardwerkende ondernemers een hart onder de riem te steken.

Bier tappen

Nederlands Bierproeffestival

De Week van het Nederlandse Bier gaat traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Dit zou oorspronkelijk plaatsvinden van 14 t/m 16 mei, maar organisator Nederlandse Brouwers heeft laten weten dat dit evenement verplaatst wordt naar 1 tot en met 3 oktober 2020.

Lees ook

Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers: “Het verzetten van het bierproeffestival komt niet helemaal meer als een verrassing, toch blijft het een pijnlijk besluit. Het was en is onze intentie om samen met onze bierrelaties, horecaondernemers en consumenten van prachtige Nederlandse bieren te genieten. Dat gaan we ook zeker doen als deze moeilijke periode voorbij is. Ik hoop dat we begin oktober, als ook het bockbierseizoen start, een mooi glas (bock)bier kunnen drinken in de Grote Kerk in Den Haag.”

Bezoekers die al een kaartje hebben bemachtigd, worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Hun ticket voor deze editie van het Nederlands Bierproeffestival blijft geldig. Meer informatie wordt ook gegeven op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Stichting Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumentenvereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Blind bier proeven

Cookie instellingen