Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De feiten over alcohol en een kater

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De feiten over alcohol en een kater

31 december 2009 om 12:27 door patrik

Broodje ei en vitaminen verminderen de kater.

broodje ei

Alcohol vernietigt en vertraagt, daarom drinken wij het!
Alcohol is een energie vorm, maar laat ons op een manier verlamd raken.

Alcohol vertraagt dus het metabolisme en catabolisme (op en afbraak) van bloedvaten. De vitamine die dat stimuleert is vitamine C  (knaag dus een sinaasappel na (liever voor) je drinken gaat. Of als je de kater hebt. Regelmatig vitamine C tabletten nemen is ook verstandig tegen de kater.

Daarnaast heb je bij een kater kalium tekort. Kalium werkt samen met natrium om de waterbalans in het lichaam te reguleren. Kalium trekt het vocht door de celwand heen de cellen binnen en natrium trekt het vocht naar buiten. Alhoewel bier niet veel hydrateert zou je dus kalium moeten eten om beter te hydrateren. Een banaan is een rijke bron van kalium. Ook kun je je kalium middels speciale kalium tabletten aanvullen.

Dus wij weten nu dat de cellen in je lichaam moeten worden herbouwd. Welk voedingstof helpt daar goed bij? Eiwit! Eiwitten helpen niet voor bodybuilders om sterk en flink te worden, maar de celinhoud aan te vullen. Dus ook stimuleert dit om je cellen af te breken en te herbouwen. De beste bron van eiwit is een ei.
Ik kies een ei bewust omdat daar vitamine B6 bij zit. Vitamine B6 stimuleert eiwit opname, waardoor het proces sneller gaat en je minder last hebt van je kater! Vitamine B6 kun je ook weer met vitamine V6 tabletten aanvullen.

Dus wat moet je de volgende ochtend eten als je wakker wordt na een flink avond bier tanken?
broodje ei (liefst 2)
sinaasappel
banaan (1 is meer dan genoeg)

Dit werkt meestal bij mij.
Succes! En tank ze! :)