Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Drie katertips

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Drie katertips

30 maart 2010 om 14:39 door David

Drie tips om je kater te voorkomen of ervan af te komen.

mozes
De kater ontstaat door een vochttekort in de hersenen waardoor er hoofdpijn onstaat. Door dit vochttekort werken de hersenen minder goed en kun je je dus ook minder goed concentreren.
Maar hoe voorkom je dit?

Tip 1: Eet voordat en nadat je naar een feestje gaat iets vettigs, vooral vette vis is goed maarja dat is nu niet echt ideaal voor de adem.

Waarom iets vettigs?

Vet sluit alcohol in tijdens het verteringsproces in de maag. Ga maar eens na als je een flinke borrel op hebt dan eet je liever een vette snack in plaats van wat zoets. Je lichaam maakt een stofje aan een stuurt dit naar de hersenen wat ervoor dat je trek krijgt in iets vettigs.

Tip 2: Drink een paar keer op een avond fris of nog veel beter water tussen het bier door, voorafgaand aan de avond 2 glazen helpt ook al. Dit zorgt ervoor dat je een minder vochttekort krijgt. Waardoor de hoofdpijn sowieso minder is. Denk niet dat je alleen met mixdrankjes al voldoende binnen krijgt want zoals het woord het zegt: de alcohol zit door de frisdrank heen gemixt.

Tip 3: Als je dan toch zoveel hebt gedronken en je denkt hoe kan zo snel mogelijk van die kater afkomen ? Eet snelle koolydraten als een banaan of een mueslireep en drink hierbij AA drank of Aquarius.

Wat niet: Koffie, vet eten, chips, Red Bull

Waarom? Koffie en Red Bull zorgen ervoor dat het lichaam minder vocht opneemt. De cafeïne pept je wel op maar dit is slechts tijdelijk. Chips en vet eten zijn nu niet meer van toepassing aangezien de alcohol al op is genomen in het bloed.