Onderzoek VS: koffie en aspirine

Amerikaanse onderzoekers hebben onderzoek gedaan naar de kater die je van je krijgen als je (te veel) hebt gedronken. Koffie en aspirine zijn het beste tegen de kater.

Toegevoegd op:19-01-2011 om 09:27
Toegevoegd door:admin
Categorie:Eten & Drinken

koffie

Wetenschappers van de Universiteit van Philadelphia kwamen in een onderzoek erachter dat de cafeïne in koffie en de ontstekingsremmers in aspirine het beste de negatieve effecten van alcohol bestrijden. 

De onderzoekers testten de effecten van lage doses van zuivere alcohol op ratten die gevoelig zijn voor migraine. Lage doses zuivere alcohol veroorzaakt namelijk snel hoofdpijn bij migraine patiënten en hierdoor konden ze een kater (hoofdpijn door alcohol) bestuderen. Na de cafeïne en aspirine toegediend te hebben werd de 'kater' minder: de ogen van de ratten werden minder gevoelig en dat is een teken dat ze minder hoofdpijn hadden.

Een van de belangrijkste oorzaken van een kater is een chemische stof genaamd acetaat, een bijproduct van hoe het lichaam processen alcohol. Cafeïne en bepaalde vormen van pijnstiller blokkeren de effecten ervan. Het viel de wetenschappers op dat de ratten niet uitgedroogd waren en dit gaat tegen de theorie in dat koffie niet mag worden gebruikt tegen een kater vanwege uitdroging.

Het beste is om 4 uur na het drinken een pijnstiller te nemen. Een doosje aspirines naast je bed leggen en het koffieapparaat of Senseo al klaar om te gebruiken is dus een aanrader om klaar te zetten voordat je een avondje gaat drinken!
 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Andere tips tegen de kater

Laatste reacties