Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Cenosillicafobie | fobie | Leeg bierglas

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bang voor een leeg glas bier

Wist je dat... Sommige mensen bang zijn voor een leeg bierglas? Deze angst wordt ook wel cenosillicafobie genoemd. Wat kun je doen als je lijdt aan deze fobie?

Cenosillicafobie: Bang voor een leeg glas bier

Angst voor een leeg bierglas

Balen als je biertje op is, dat overkomt iedereen wel eens. Helemaal als je in een overvolle bar staat en je voor al je tien vrienden halve liters mee moet nemen.

Nou is dit nog te overzien, maar er zijn mensen die echt bang zijn om een leeg glas te hebben. Dit wordt ook wel Cenosillicafobie genoemd.

De betekenis van Cenosillicafobie is dus de angst voor een leeg bierglas.

Cenosillicafobie is een internationale term, de Engelse term voor Cenosillicafobie is Cenosillicaphobia.

Uitleg van cenosillicafobie

Waar komt de term Cenosillicafobie vandaan? Om dat te verklaren moeten we kijken naar het Engelse woord cenosillicaphobia:

- Cenos komt uit het Grieks, oorspronkelijk Kenos, hetgeen leeg betekent.

- Sillica zou eigenlijk als Silica geschreven moeten worden, met één L dus. Dit komt van het Latijnse woord silicium, ´n chemisch element, maar ook met de betekenis van ´harde steen´. De silicium korrels, oftewel zand, vormen de voornaamste ingrediënten voor het maken van glas.

- Phobia komt van het Griekse Phobos, dat angst betekent.

Cenosillicafobie, wat nu?

Deze 'ziekte' is geen ramp, want je kunt natuurlijk zorgen dat je nooit met een leeg glas bier komt te zitten. Zorg ten eerste dat je ten alle tijd genoeg bier in huis hebt. Dus als je een goede bier aanbieding ziet, sla dan flink in.

En er bestaat zelfs een grappig shirt over cenosillicafobie, deze kun je altijd dragen.

Bekijk alle weetjes over bier.

40 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

M. (gast) op 02-12-2018 om 12:58:57

Een leeg glas bier bestaat niet! Er is een glas bier, dat is een glas, gevuld met 🍺. En er bestaat een leeg glas, misschien nader benoemd een leeg bierglas. Dat is een glas waar niks in zit! 😀

Danny (gast) op 13-10-2018 om 06:32:38

Het is niet "wist" je dat, maar "wist je dat", gezien het één uitspraak is. Als je het woord 'weet' in die context wilt gebruiken hoort er een komma te staan zodat het er als volgt uitziet: "Weet je, dat... ". En als je zo'betweterig en beledigend wilt zijn, doe dan ten minste een klein beetje je best met je spelling en interpunctie. jan (gast) op 06-11-2013 om 11:13:22 "wist" je dat .... is naturrlijk erg dom, dan vraag je of je thans vergeten bent. ....... Gewoon "weet je dat .." en klaar. Niemand is bang voor een leeg glas bier maar wel voor lege bierglazen !!!!! kwestie van opletten op school als de meester lesgeeft!!

Peter (gast) op 06-06-2018 om 21:20:52

Ach jongens, het is toch een grap. Niet moeilijk over doen, anders doe je net zo moeilijk als het woord doet vermoeden. Proost! ;-)

Niels (gast) op 12-08-2017 om 12:28:53

Volgens mij moet Cenosillicafobie omschreven worden als de angst voor een leeg bierglas. Een leeg glas bier is in mijn ogen tegenstrijdig. Een glas bier omschrijft de situatie dat er. Ier in het glas zit, dus niets om bang voor te zijn.

woesty en xa4 (gast) op 07-12-2014 om 18:40:47

Wij moeten al deze zever niet weten!! Al je last hebt van een droge lever is het nog slechter..!?

Zie meer reacties

Zie minder reacties