Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Cenosillicafobie | fobie | Leeg glas bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bang voor een leeg glas bier

Wist je dat... Sommige mensen bang zijn voor een leeg bierglas? Deze angst wordt ook wel cenosillicafobie genoemd. Wat kun je doen als je lijdt aan deze fobie?

Censillicafobie: Bang voor een leeg glas bier
Censillicafobie: Bang voor een leeg glas bier
Censillicafobie: Bang voor een leeg glas bier

Angst voor een leeg bierglas

Volle bierglazen Balen als je biertje op is, dat overkomt iedereen wel eens. Helemaal als je in een overvolle bar staat en je voor al je tien vrienden halve liters mee moet nemen.

Nou is dit nog te overzien, maar er zijn mensen die echt bang zijn om een leeg glas te hebben. Dit wordt ook wel Cenosillicafobie genoemd.

De betekenis van Cenosillicafobie is dus de angst voor een leeg bierglas.

Cenosillicafobie is een internationale term, de Engelse term voor Cenosillicafobie is Cenosillicaphobia.

Uitleg van cenosillicafobie

Waar komt de term Cenosillicafobie vandaan? Om dat te verklaren moeten we kijken naar het Engelse woord cenosillicaphobia:

Lees ook

- Cenos komt uit het Grieks, oorspronkelijk Kenos, hetgeen leeg betekent.

Lege pilsglazen - Sillica zou eigenlijk als Silica geschreven moeten worden, met één L dus. Dit komt van het Latijnse woord silicium, ´n chemisch element, maar ook met de betekenis van ´harde steen´. De silicium korrels, oftewel zand, vormen de voornaamste ingrediënten voor het maken van glas.

- Phobia komt van het Griekse Phobos, dat angst betekent.

Cenosillicafobie, wat nu?

Deze 'ziekte' is geen ramp, want je kunt natuurlijk zorgen dat je nooit met een leeg glas bier komt te zitten. Zorg ten eerste dat je ten allen tijde genoeg bier in huis hebt. Dus als er bier in de aanbieding is, sla dan flink in.

Er bestaat zelfs een grappig shirt over cenosillicafobie, deze kun je altijd dragen. Wil je vrienden laten weten dat jij ook last hebt van deze aandoening? Check de whatsapp grap over cenosillicafobie

Bekijk alle weetjes over bier.