Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier in een wijnglas is niet slecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier in een wijnglas is niet slecht

Een wijnglas gebruiken voor bier is helemaal niet gek. Het is een goed alternatief voor een bierglas en het glas heeft ook enkele voordelen.

Bier en wijn

Wijnglazen zijn een prima alternatief voor een bierglas. Uiteraard is het beste om je bier gewoon in een bierglas te schenken, hier zijn deze glazen tenslotte voor bedoeld, maar het kan zeker geen kwaad om een wijnglas te gebruiken.

De vorm van het glas

De vorm van een wijnglas zorgt ervoor dat de aroma's en de smaken van het bier makkelijk vrijgegeven worden. Ook zorgt het de binnenkant van het glas ervoor dat de vluchtige stoffen van het bier rechtstreeks naar het gehemelte wordt afgevoerd. Dit zou dus zorgen voor extra smaak. Wist je dat er voor verschillende biersoorten verschillende bierglazen bestaan?

De temperatuur in een wijnglas

Wijnglas als bierglasDe lange stengel van het wijnglas heeft ook voordelen voor het drinken van bier. 

De temperatuur van je handen liggen namelijk een stuk hoger dan de temperatuur van het bier in het glas. Door het glas bij de stengel vast te pakken komt het glas niet in aanraking met je handen en blijft het bier langer gekoeld.

De biersmaak blijft in het glas hangen

Veel mensen denken dat wijnglazen alleen geschikt zijn voor wijn. Ze zijn bang dat het slecht is voor het glas om er iets anders dan wijn in te schenken, dit is niet helemaal zo.

Zodra je bier in een wijnglas schenkt, en het wijnglas na afloop goed afspoelt en schoonmaakt, zal je hier niks van merken
tijdens het volgende wijntje. 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Jan (gast) op 01-08-2018 om 13:34:46

Interessant dat je wijnglazen ook prima voor bier kan gebruiken. Ik heb alleen wijnglazen in huis, maar drink tegenwoordig ook wel graag een biertje op de vrijdagavond. Grappig dat een wijnglas voor meer smaak kan zorgen. Ik ga dit de volgende keer proberen.

Zie meer reacties

Zie minder reacties