Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier uit een glas smaakt lekkerder dan uit een fles

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier uit glas smaakt beter dan bier uit fles

Wist je dat... Je beter bier uit een glas kan drinken dan uit een flesje? Als je bier uit een glas drinkt smaakt je bier lekkerder.

Bier uit glas lekkerder

Hopside down bierglasJe bent op een feestje en drinkt daar een paar biertjes, net als iedereen. Wat valt je op, niemand heeft een glas. Iedereen drinkt zijn bier uit een flesje. Wat eigenlijk best gek is want wijn drinkt ook niemand uit de fles. Wat het nog gekker maakt is dat bier uit een glas ook nog eens lekkerder smaakt! 

Zorg er dus voor dat je altijd genoeg bierglazen in huis hebt.

Waarom is bier uit een glas lekkerder dan uit een flesje?

1. Meer dan 70% van wat je proeft komt door het reukvermogen. Daarom zit er vaak minder smaak aan eten wanneer je neus dicht zit.

Drinken uit een bierflesje maakt het moeilijker om het bier te ruiken, hierdoor kan je de smaak niet optimaal proeven. Dit is ook de reden dat veel mensen tap bier lekkerder vinden.

2. Niet alleen de neus draagt bij aan de smaak. Ook de ogen doen hun werk. De kleur heeft invloed op de smaak. Door de kleur kan een bier veranderen van smaak.

Lees ook

3. Als je bier in een glas schenkt, ontstaat er een schuimkraag. Een goede schuimkraag maakt de bevrijding van vluchtige stoffen mogelijk. Deze stoffen worden via de neus weer opgenomen. Zie punt 1.

Het schijnt zelfs dat bier uit blik ook lekkerder is dan bier uit een flesje!

Drie redenen om bier uit een glas te drinken

Wil je uit een glas drinken voor de smaak maar kan je stiekem geen afscheid nemen van het bierflesje? Dan is dit dé ideale oplossing voor jou.