Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Binnen 7 minuten een ijskoud biertje!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Binnen 7 minuten een ijskoud biertje!

Elke liefhebber van een koud biertje kent het volgende probleem: je koopt een krat bier maar vergeet hem tijdig koud te zetten. Vervolgens wil je genieten van zo'n ijskoude rakker, maar het bier is nog hartstikke lauw. Drama!

Koud bier in 7 minuten

Bavaria heeft ene Doug Armstrong ingehuurd die een hele simpele oplossing voor dit probleem heeft. Binnen slechts 7 minuten heb je een ijskoud biertje. En alles dat je nodig hebt is een nat papieren zakdoekje of stuk keukenpapier.

Wikkel je flesje pils in een nat stuk keukenpapier en leg het in de diepvriezer. Zeven minuten later geniet je van een koud biertje! En als bonustip: maak een speaker van lege bierblikjes voor je iPhone zodat je van een fijn muziekje kan genieten voor bij je koude bier!

Andere manieren om snel je bier te koelen

Er zijn verschillende gadgets op de markt om je bier te koelen. Zo is er de Chillsner Bierkoeler, die je altijd in de vriezer bewaart en zo in je flesje bier kan steken. Hou je bier tot wel 5 uur lang gekoeld met de Tjiller Bierkoeler, handig voor op een festival!

Nog sneller koud bier?

Duurt 7 minuten je nog te lang en heb je geen zin om allerlei gadgets aan te schaffen? Het kan ook in 2 minuten met water, ijs en zout of slechts in 60 seconden met een boormachine!

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Sander (gast) op 20-10-2016 om 20:40:57

Okee.. Je neemt bier mee naar een festival of camping waar je gaat kamperen. Je hebt geen stroomaansluiting, maar: zorg voor een luifel of open afdak. Neem je bier koud mee. Neem een koelbox mee, mag goedkoop flutdingetje zijn. Neem een wit laken mee en een waterzak, die kosten een paar euro met een kraantje. Zet je tent op met de luifel, voor schaduw. Zet de koelbox met je nog koude bier onder de luifel, waar het doortocht maar waar de dag rond schaduw is. Doe het witte laken over de koelbox een aantal keer dubbel geslagen. Maak het laken nat, zet daarna de waterzak op de koelbox in druppelstand (beetje aan het kraantje prutsen). Stel jezelf voor, de hele dag met een nat T-shirt in de schaduw en in de tocht, das koud!) Zo staat je koelbox de hele dag in de schaduw van je luifel, onder een vochtig wit laken, in de tocht. Dat blijft dus dagen koud of iig goed te drinken. Let op, het laken moet alleen vochtig zijn, als het continu drijfnat is werkt het ook wel, maar minder, en je moet het water vaker bijvullen. Ik heb zo een keer zelfs de roomboter tijdens een hittegolf kamperend midden in de zon hard weten te houden voor meerdere dagen, CO2 neutrale proost :-)

Zie meer reacties

Zie minder reacties