tag des deutschen bieres

Dag van het Duitse bier

Op 23 april is het in Duitsland de Dag van het Duitse Bier. Op deze dag in 1516 werd het Reinheitsgebot des Bieres uitgevaardigd. Het is de oudste warenwet ter wereld.


Dag van het Duitse Bier

Op 23 april is het de Dag van het Duitse Bier! Dit is namelijk de dag waarop het ‘Reinheitsgebot des Bieres’ uitgevaardigd werd door Hertog Willem IV. Hij bepaalde hiermee wat er wel en niet bier mocht zitten.

Om deze historische dag te vieren, heeft de Duitse Brouwersbond er een feestdag van gemaakt. Het is geen officieel erkende nationale feestdag, maar natuurlijk wel een hele mooie traditie!

Wat is het Reinheitsgebot?

Het Reinheitsgebot geldt al sinds de zestiende eeuw en bepaalt dat Duits bier slechts mag bestaan uit vier ingrediënten. Er mag alleen water, mout, hop en gist gebruikt worden.

Eerst gold het alleen voor de regio Beieren, sinds 1906 geldt het Gebot voor heel Duitsland. De wet werd ingevoerd om bierdrinkers te beschermen tegen gevaarlijke ingrediënten.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Heineken Pilsener

Wereldtentoonstelling 1889
Deze Heineken commercial heet 'The invention' en gaat over de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Tijdens dat evenement won Heineken de Grand Prix Paris, wat je nog steeds terugvindt op het Heineken etiket.

Meer reclames van Heineken Pilsener