Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoe kan ik een dranklucht verbergen? | Stank na bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Een dranklucht tegengaan

Het is nooit fijn als er een dranklucht om je heen hangt. Vooral niet als je nog ergens heen moet. Gelukkig is de oplossing voor een dranklucht of een drankadem snel gevonden. 

Stank na bier drinken

Om een dranklucht te voorkomen moet je goed eten en drinken, jezelf goed verzorgen en tijdens het drinken maar één soort drank nuttigen.

Eten en drinken

Door tijdens het drinken te eten, kun je een dranklucht verminderen. Het eten neemt wat van de alcohol die je drinkt op en stimuleert de aanmaak van speeksel. Hiermee voorkom je ook nog eens uitdroging. Gewoon een zak chips of popcorn is al genoeg, maar uien en knoflook zijn nog beter. Door de stevige geur van uien en knoflook wordt de drankgeur verdreven. Natuurlijk hoef je niet een ui of een teentje knoflook te eten, maar eet wat stokbrood met kruidenboter of knoflookbrood. Het eten van een kauwgum is natuurlijk ook een aanrader.  Tandenborstel met tandpasta

Niet alleen eten, maar ook drinken kan helpen tegen een dranklucht. Door het drinken van water en koffie kan je ervoor zorgen dat de dranklucht minder wordt.

- Eet chips, popcorn of pinda's
- Eet iets met een sterke geur
- Kauw op kauwgum
- Drink water en koffie

Verzorgen en verschonen

Poets je tanden iets langer na een avondje drinken en gebruik bij voorkeur een sterk geurende tandpasta. Flos ook je hele gebit. Er blijven vaak met alcohol verdunde voedselresten achter en tussen je tanden hangen. Dit kan je drankadem verergeren, ook al heb je goed je tanden gepoetst. Om het af te maken kun je je mond spoelen met mondwater.

Lees ook

Zodra je gebit helemaal gereinigd is, kun je eventueel nog een douche nemen. Alcohol zorgt er namelijk niet alleen voor dat je adem naar drank gaat ruiken, maar de lucht komt ook door je poriën naar buiten. Was daarom onder de douche je hele lichaam goed!

- Poets je tanden goed
- Flos je hele gebit
- Spoel met mondwater
- Was je lichaam onder de douche

Is er op dit vlak nog wel wat winst voor je te behalen? Bekijk deze producten eens!

De drank zelf

Drink met mate

Door met mate te drinken in plaats van grote hoeveelheden ruik je absoluut minder naar alcohol. Dit is natuurlijk erg logisch. Als je meer alcohol drinkt zul je ook sneller naar alcohol ruiken. Ook maakt de soort drank uit, ieder drankje heeft namelijk een andere geur. Zodra je veel drankjes door elkaar gaat drinken kan de dranklucht worden versterkt. Ook kunnen mixdrankjes met kruiden en specerijen sterker ruiken dan 'eenvoudige' drankjes, zoals een biertje, wijn of sterke drank. Overigens moet je weer voor een andere stank uitkijken als je bier drinkt!

- Drink met mate
- Geen drankjes door elkaar drinken
- Begin niet aan mixdrankjes