Bier en spermakwaliteit

Gematigd bierdrinker heeft beste sperma

Uit een onderzoek uit 2018 is gebleken dat gematigd bierdrinkers beter sperma hebben dan geheelonthouders of zware drinkers. Het onderzoek werd uitgevoerd in een Italiaanse fertiliteitskliniek. 


Verband zaadkwaliteit en alcoholconsumptie

Met mate alcohol drinken lijkt een positief effect te hebben op de kwaliteit van sperma, zo blijkt uit een wetenschappelijke studie. Mannen die elke dag een glas bier of wijn drinken zijn vruchtbaarder dan geheelonthouders en mannen die meer drinken. Ze hebben niet alleen meer zaadcellen, die zaadcellen zijn ook betere ‘zwemmers’. Daardoor is de kans groter dat ze een eicel

Vier tot zeven biertjes per week

Biertje drinkenHet onderzoek werd uitgevoerd in een Italiaanse vruchtbaarheidskliniek, bij 323 mannen die samen met hun vrouwelijke partner op kunstmatige wijze zwanger probeerden te worden. De mannen moesten uitleg geven over hun drankgebruik, waarna hun sperma werd getest. De mannen die tussen 4 en 7 consumpties dronken per week, hadden meer en kwalitatief betere zaadcellen.

Als conclusie van het onderzoek wordt gesteld: "Gematigde alcohol inname lijkt positief geassocieerd met de zaadkwaliteit van mannen die samen met hun partner zwanger proberen te worden in een fertiliteitskliniek."

Het huidige onderzoek staat overigens haaks op een nieuwsbericht uit 2014 over het verband tussen de zaadkwaliteit en bier. Er is waarschijnlijk nog meer onderzoek nodig, voordat je bier gaat drinken om je zaadkwaliteit te verbeteren. 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Ge Gerritsen (gast) op 02-08-2018 om 18:35:19

1. Texelse schuumkoppe
2. Serafijn, brouwerij de Hemel Nijmegen
3. Mooie Nel, Jopenbier

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Bud light

Test van de Bud Light 3D
Bud Light heeft een tv commercial getest in een testlab. Helaas kwam de commercial niet door de test.

Meer reclames van Bud light