Bier drinken met vrienden

Hechtere vriendschap door alcohol

Niets is leuker dan met je maten een paar biertjes drinken, praten en grappen maken. Ga daar vooral mee door, want een groep Franse onderzoekers ontdekte dat regelmatig alcohol drinken je socialer en gelukkiger maakt.


De wetenschappers uit Parijs onderzochten 150.000 Franse mannen en vrouwen. Ze verdeelden de groep in vijven: een deel dat zelden tot nooit een glaasje nuttigt, een groep die minder dan één alcoholische consumptie per dag neemt, respondenten die één tot drie glazen per dag drinken, een stel stevige drinkers en een groep mensen die vroeger veel te veel dronk, maar nu niet meer.

Wat bleek? Eén tot drie glazen alcohol per dag is het beste. Mensen die regelmatig de alcohol laat vloeien, waren het gelukkigst, het actiefst en het sociaalst van iedereen. 

Gezelligheid met een biertje

We weten allemaal natuurlijk dat we soms dingen zeggen waar we later spijt van hebben als we te diep in het glaasje hebt gekeken. Je hebt keihard lopen roddelen over je collega’s. En heb je nou echt de nieuwe vriendin van je kameraad belachelijk gemaakt? Niet echt handig nee. Maar gelukkig kan er altijd om gelachen worden met een biertje in je hand. Het maakt jullie vriendschap alleen maar sterker.

Proost!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!