Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het perfecte bierproefglas 'AnDer 1.0 bierglas'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het perfecte bierproefglas

Wist je dat er een perfect bierproefglas is ontwikkeld? Derek Walsh en André Köppen, twee bierprofessionals, zijn maanden bezig geweest met het ontwikkelen van het perfecte glas: AnDer 1.0 bierglas

Het perfecte bierproefglas

Derek Walsh en André Köppen hebben in samenwerking met Royal Leerdam het perfecte glas ontwikkeld. Het glas is ontwikkeld voor het drinken en proeven van verschillende soorten bier. 

Aanleiding voor 'het perfecte bierproefglas'

De twee bierprofessionals hebben verschillende testen verricht maar waren niet in staat een glas te vinden dat het bier optimaal beoordeelt op kleur, helderheid, schuim en smaak. 
Dit was de aanleiding om contact op te nemen met Royal Leerdam. Na maanden van ontwerpen, testen en optimaliseren is 'het perfecte bierproefglas' een feit, het AnDer 1.0 bierglas. 

Wat maakt dit glas perfect?

AnDer 1.0 bierproefglas In het glas zitten allemaal microscopische gaatjes. Deze gaatjes worden ook wel mousseerpunten genoemd. De mousseerpunten verhogen de snelheid waarmee het koolzuur vrijkomt. Hierdoor ontstaat er een sprankelend bier met een mooie geurontwikkeling.

Lees ook

De geur blijft goed hangen in het glas en door het koolzuur van het bier ontstaat er een mooie schuimkraag. De vorm van het glas zorgt ervoor dat het schuim, de aroma´s en de smaak extra worden benadrukt.

Bekijk het AnDer 1.0 Bierproefglas in de shop

Andere bierglazen dan AnDer 1.0

Weet jij welke glazen bij verschillende bieren horen? Bekijk dit weetje over welk glas bij welk bier hoort!

Of zit je om glazen verlegen, neem dan een kijkje of je mooie bierglazen kunt vinden en bestel ze snel en eenvoudig.

Cookie instellingen