Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mensen met een biertje op zijn knapper

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mensen met een biertje op zijn knapper

Dat iedereen om je heen knapper wordt als je wat drinkt wist je misschien al. Dit onderzoek toont aan dat je zelfs door nuchtere mensen als knapper wordt ervaren als je een biertje drinkt! 

Van bier wordt je aantrekkelijker

Het onderzoek

De Bristol University heeft onderzoek gedaan waaruit bleek dat het drinken van een enkel glas bier een mens knapper kan maken. Tijdens dit onderzoek hebben onderzoekers foto's genomen van veertig studenten in nuchtere toestand en na één, twee en drie glazen alcohol. Vervolgens werd er door een groep nuchtere, heteroseksuele mensen gevraagd welke van de foto's zij het meest aantrekkelijk vonden. 

Mensen met een biertje op zijn knapper

Let

En wat bleek? De proefpersonen vonden de mensen met één glaasje op aantrekkelijker dan de broodnuchtere studenten. Het merendeel koos namelijk voor de foto waarbij de respondenten één glas alcohol genuttigd hadden.

Het bovenstaande effect is niet te verwarren met de zogenaamde Beer Goggles. Daarbij vind je andere mensen aantrekkelijker als je wat hebt gedronken. 

Een biertje kan dus de manier waarop je andere mensen ziet beïnvloeden, maar ook hoe anderen jou zien!

Lees ook

Drink met mate!

Biertje Dit klinkt voor iedereen natuurlijk als muziek in de oren, maar voordat je gelijk een biertje opentrekt, weet dan wel dat er ook uit het onderzoek is gebleken dat na tweede glas bier het effect alweer weg is! 

Volgens de onderzoekers zijn er een aantal verklaringen voor de uitkomst van het onderzoek. Zo zou alcohol de bloedvaten wijder maken, waardoor er een gezonde en aantrekkelijke blos op je wangen verschijnt.

Een andere oorzaak dat je er aantrekkelijker uit gaat zien is dat je pupillen groter worden en je spieren in je gezicht ontspannen. Een ontspannen gezicht wordt door anderen als aantrekkelijk gezien.