Alcohol

Wanneer consumeer je te veel alcohol?

Wanneer consumeer je te veel alcohol? Het Kennisinstituut heeft hier onderzoek naar gedaan en het hangt af van de hoeveelheid gram alcohol in je drankje.


Een glas of een glaasje?

Een standaard portie bier, wijn of sterke drank bevat over het algemeen ongeveer 10 gram alcohol.  Dit is 1 eenheid alcohol. Een glas bier van 250ml, een glaasje wijn van 100ml en een glaasje sterke drank van 35ml is ongeveer gelijk aan 10gram alcohol. 

Vaak gaat dit in de praktijk toch anders. De hoeveelheid alcohol dat wordt geconsumeerd thuis, is vaak hoger dan dat bij bijvoorbeeld een bar. Thuis wordt er vaak, in tegenstelling tot een bar, een flesje bier van 300ml, glas wijn van 150ml en een glas sterke drank van 50ml gedronken. Dit is aanzienlijk meer alzeker wanneer je dit over een langere periode verdeeld.

Hoeveel alcohol is te veel?

Volgens de Nederlandse gezondheidsraad is maximaal 1 standaardportie alcohol per dag, verantwoord drinken. Een standaardportie alcohol is 1 eenheid (10 gram) zoals al eerder aangegeven. Hier maakt het niet uit of het bier, wijn of sterke drank is, als er maar wordt gelet op de hoeveel alcohol (gram).

Voorbeeld:Verschillende bieren

Daarnaast is het beter om niet te drinken tijdens:

  • Onder de 18
  • Zwangerschap
  • Borstvoeding
  • In het verkeer

Waar het allemaal uiteindelijk allemaal op neer komt, verantwoord drinken is met maten drinken!

Bron: KennisInstituut

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Heineken Pilsener

Nieuw blikje: 25cl
Heineken heeft iets nieuws! In deze korte reclame wordt een blikje uitgeschonken. Het Heineken blikje van 0,25 liter past precies in het Heineken Ellipse glas. Proost! 

Meer reclames van Heineken Pilsener