Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcoholvrij bier | 0% alcohol | Bieren zonder alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholvrij bier

Alcoholvrij bier, oftewel maltbier mag in Nederland tot 0,1% alcohol bevatten. Er bestaan echter ook alcoholvrije bieren uit het buitenland die deze grens overschrijden.

Alcoholvrij Bier
Jupiler 0.0
Jever Fun

Alcoholvrij bier, oftewel maltbier, mag tot 0,1% alcohol bevatten voor Nederlandse bieren. Er is echter ook 'alcoholvrij' bier uit het buitenland op de Nederlandse markt dat deze grens overschrijdt. Denk bijvoorbeeld aan Jupiler NA (0,5% alcohol). Als merken 0.0 op hun etiket vermelden, dan zit er ook daadwerkelijk géén alcohol in!

In Nederland zijn we streng met het wettelijke percentage van alcoholvrij bier. Buitenlandse brouwers hoeven zich daar niet aan te houden. Zij mogen dus bier met een alcoholpercentage hoger dan 0,1% verkopen als alcoholvrij bier in Nederland. In Oostenrijk, België, Finland en Duitsland mag alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol bevatten. Spanje heeft een grens van 1% en Italië en Frankrijk hanteren de drempelwaarde op 1,2% alcohol.

Het brouwen en vergisten is erop gericht zo min mogelijk alcohol te laten ontstaan. In de meeste gevallen gaat het om pils, maar soms ook om andere biersoorten (bovengisting, op kamertemperatuur).

Bavaria introduceerde in 2010 het eerste alcoholvrije witbier. In 2011 werd Bavaria 0.0% Rosé geïntroduceerd. De laatste jaren is de populariteit van alcoholvrij bier toegenomen in Nederland.