Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcoholvrij bier | 0% alcohol | Bieren zonder alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholvrij

Alcoholvrij bier, oftewel maltbier mag in Nederland tot 0,1% alcohol bevatten. Er bestaan echter ook alcoholvrije bieren uit het buitenland die deze grens overschrijden.

Alcoholvrij Bier
Jever Fun
Brand Alcoholvrije ipa glas en flesje

Alcoholvrij bier, oftewel maltbier, mag tot 0,1% alcohol bevatten voor Nederlandse bieren. Er is echter ook 'alcoholvrij' bier uit het buitenland op de Nederlandse markt dat deze grens overschrijdt. Denk bijvoorbeeld aan Jupiler NA (0,5% alcohol). Als merken 0.0 op hun etiket vermelden, dan zit er ook daadwerkelijk géén alcohol in!

In Nederland zijn we streng met het wettelijke percentage van alcoholvrij bier. Buitenlandse brouwers hoeven zich daar niet aan te houden. Zij mogen dus bier met een alcoholpercentage hoger dan 0,1% verkopen als alcoholvrij bier in Nederland. In Oostenrijk, België, Finland en Duitsland mag alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol bevatten. Spanje heeft een grens van 1% en Italië en Frankrijk hanteren de drempelwaarde op 1,2% alcohol.

Het brouwen en vergisten is erop gericht zo min mogelijk alcohol te laten ontstaan. In de meeste gevallen gaat het om pils, maar soms ook om andere biersoorten (bovengisting, op kamertemperatuur).

Bavaria introduceerde in 2010 het eerste alcoholvrije witbier. In 2011 werd Bavaria 0.0% Rosé geïntroduceerd. De laatste jaren is de populariteit van alcoholvrij bier toegenomen in Nederland.

Alcoholvrij aanbiedingen

8 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Arjen (gast) op 13-04-2019 om 21:09:55

Alcoholvrije bieren worden steeds beter en zijn een perfect alternatief voor gewoon bier. Alcoholvrije Radler bieren zijn zeer verfrissend, als je van smaakjes houd zoals citroen, limoen, appel, etc. Alles bij elkaar kom je een stuk veiliger van a naar b.

Astrid (gast) op 13-04-2019 om 18:24:22

De haters van alcoholvrij bier wens ik veel succes met hun lever toe...

Mars (gast) op 18-10-2018 om 13:17:10

Klopt Eric. Ik ben het helemaal eens. Thx.

Erik (gast) op 06-08-2018 om 21:01:30

Meneer M spreekt over gezuur mbt alcohol vrij bier.. Je zal maar om medische redenen geen alcohol mogen drinken! Diverse landen oa in Spanje schenken men op veel plaatsen 'alcohol vrij' bier met 1% alcohol. Jammer dat er geen EU regels zijn, maar daar landen dit zelf mogen bepalen in de wet!

Meneer M (gast) op 12-01-2018 om 15:52:43

Wat een gezeur hier over alcoholvrij bier. Terwijl de meeste het verschil niet eens proeven. Een Jupiler 0.0 is trouwens heel lekker.

Zie meer reacties

Zie minder reacties