Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wat is het Auto-brouwerij syndroom? | Dronken zonder alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wat is het Auto-brouwerij syndroom?

Dronken worden zonder dat je maar een druppel alcohol drinkt, het bestaat. Bij het Auto-brouwerij Syndroom wordt je namelijk dronken zonder alcohol tot je te nemen.

Darmen van de mens met een biertje erin

Dronken zonder te drinken

Het Auto-brouwerij syndroom (ook wel darmfermentatie syndroom genoemd) is een syndroom dat niet veel voorkomt. Bij dit syndroom worden koolhydraten die je omgezet in alcohol. Net als in een echte brouwerij dus, waar de suikers uit de mouten worden omgezet in alcohol en koolzuur.  

Auto-brouwerij syndroom

Als je lijdt aan het Auto-brouwerij syndroom worden de koolhydraten en zetmeel zoals brood, frisdrank en pasta, omgezet in ethanol, oftewel alcohol. Deze aandoening wordt ook wel darmfermentatie genoemd, in je darmen vindt namelijk fermentatie oftewel vergisting plaats. Er bevinden zich bepaalde schimmels en gisten in de darmen die worden omgezet in alcohol.

De darmen van een persoon die lijdt aan het Auto-brouwerij syndroom gaan werken als een soort brouwerij. Meestal komt het syndroom voor bij mensen die een lange tijd antibiotica moesten slikken.

Lees ook

Klachten

Als patient krijg je last van een aantal symptomen die je ook hebt als je teveel gedronken hebt of dronken bent. Dit zijn symptomen zoals duizeligheid, gedragsverandering, vertraagde reactiesnelheid, wijdbeens lopen, tunnelvisie en je kunt zelfs 'beer goggles' krijgen.  

Behandeling 

Om ervoor te zorgen dat het Auto-brouwerij syndroom stopt, zal je je moeten houden aan een streng dieet waarin gist, suiker en koolhydraten verboden zijn. Na het stellen van diagnose krijg je een anti-schimmelmedicijn en zullen de klachten stoppen.

Bekijk meer weetjes over bier!