Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brussels Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge promoot de biersector op een professionele referentiemarkt en bij kenners.

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge is dit jaar aan zijn 4de editie toe. Na Brussel (2012),Luik (2013) en Leuven (in 2014) vindt dit internationale evenement in 2015 plaats in Antwerpen.

De ideale gaststad

Antwerpen - Scheldestad, Rubensstad, diamantstad, modestad, havenstad, enzovoort. Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool die ook gezellig en hartverwarmend is met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes.

Het is een cultuurstad bij uitstek die trots is op haar indrukwekkende architectuur en prachtige kunstwerken. Met winkels van haar eigen wereldwijd gerenommeerde ontwerpers is Antwerpen bovendien een waar shoppingparadijs.In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen is een wereldstad in zakformaat die in geen tijd ieders hart verovert!

Twee dagen lang proeft een panel van 60 internationaal gereputeerde bierkenners 850 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de twee degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Deze professionele bierwedstrijd is een unieke opportuniteit voor alle bierproducenten om zich te meten met de allerbeste internationale en Belgische brouwers.

Waarom deze bierwedstrijd organiseren in België?

België is zonder enige twijfel het bierland bij uitstek. Het land beschikt over een grote expertise én internationale bierfaam. Daarom kan België niet zonder een professionele bierwedstrijd.

De gemengde aanwezigheid van zowel Belgische experts als internationale specialisten, zorgt ervoor dat de bieren die bekroond worden op de Brussels Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning.

(Openings)tijden

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen