Binnenstad Delft foto

Bierhistorische rondwandeling Delft 7 april

DatumZaterdag 7 april 2018
13:30 - 16:30 uur
Entree11,00 p.p.
HoofdcategorieTocht
Subcategorie activiteit, rondleiding
Bierhistorie Delft houd in 2018 weer 4 Bierhistorische rondwandelingen organiseren organiseert Bierhistorie Delft door de historische binnenstad van Delft.


Tussen 1500 en 1650 waren er ca. 200 bierbrouwerijen tussen de vestingsmuren van Delft, want als je bier dronk werd je niet ziek. Het alcoholpercentage van het bier was veel minder als tegenwoordig. Er wordt langs vele grachtenpanden gewandeld waar bierbrouwerijen gevestigd waren en er wordt vertelt hoe men vroeger bier brouwde en waar de ingrediënten vandaan kwamen. Ook kom je erachter wat een plateelbakkerij is en wat deze met bierbrouwerijen te maken heeft. Andere beroepen zoals bierkruier en kuiper hebben met de bierbrouwerijen te maken maar wat ?

Tenslotte kom je erachter wat een korenmeter doet. Uiteraard zal het product bier niet ontbreken en wordt de laatste gesloten bierbrouwerij van Delft “ De Gekroonde P “  bezichtigd waarin op dit moment het gereedschappen museum van de Gebr. Mensert in is gevestigd. Heb je interesse gekregen in deze interessante industrie waarop vroeger de economie van Delft draaide ga dan mee en mail voor informatie en boekingen naar: info@bierhistoriedelft.nl of Tel: 06 - 25413178. Kosten 11,00 p.p. incl. koffie/thee en 2 Delftse historische bieren

Locatie

Naam: Binnenstad van Delft
Adres:Drie Akersstraat 9
Postcode:2611 JR
Plaats: Delft
Website:www.bierhistoriedelft.nl
Email:info@bierhistoriedelft.nl
Telefoon:06-25413178

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.